Noordscheschut wint met ruime cijfers van EMMS

Slagharen - Afgelopen zaterdagavond heeft Noordscheschut ook de tweede bekerwedstrijd in winst omgezet. In Slagharen werd EMMS met 0-7 verslagen. Gedurende de gehele wedstrijd was het éénrichtingsverkeer en was er maar één team dat aanspraak maakte op de overwinning.

Langzamerhand krijgt de basisequipe van oefenmeester Marc van Meel vorm. Natuurlijk zijn er nog steeds de nodige zaken voor verbetering vatbaar. Maar men presteert uitstekend tijdens de voorbereiding, Van Meel grossiert in keuzes en langzaamaan wordt men klaargestoomd voor een optimale start van de competitie.<EP,1>Vanaf het eerste fluitsignaal schoot Noordscheschut uit de startblokken. Een inzet van Danny Bouwman werd stijlvol over de deklat getikt. Een minuut later had de keeper van EMMS ook een passend antwoord op een inzet van Ton Kamping. In de zevende minuut was het bij de derde doelpoging dan toch raak.

De defensie van EMMS werd in stukken gereten. Nick Koster kon door het hart van de verdediging Jos Kroezen in stelling brengen, die op zijn beurt koelbloedig de 0-1 binnenschoof. Gezien het spelbeeld meer dan terecht, de gastheren kwam tot dan toe niet of nauwelijks in het spelbeeld voor. Noordscheschut bleef kansen creëren. Een inzet van Koster verdween over en Sander Hartman vond de keeper op zijn weg.

Afgemeten corner

Enkele seconden later dook Koster vrij op voor het doel, maar ook ditmaal kon de sluitpost erger voorkomen. Een afgemeten corner in de 28ste minuut van Lauren Lanning vond het hoofd van Kevin van Dalen, die van dichtbij de 0-2 tegen de touwen knikte. Noordscheschut voetbalde er lustig op los. Na enkele speldenprikken was het vijf minuten voor rust weer raak. Op de rechterkant van het speelveld kwam aanvoerder Dennis Hooijer in balbezit. Hij bedacht zich niet en liftte het speeltuig vanaf zo’n veertig meter stijlvol over de keeper en tekende de 0-3 aan. Kort voor rust leek Hartman de 0-4 aan te tekenen. Maar de grensrechter gooide roet in het eten en de treffer werd ten onrechte afgekeurd.

De tweede helft was het eerste wapenfeit voor de thuisploeg EMMS. Kamping stond zijn doelman Wiebe Zinger bij op de doellijn en kon een tegentreffer voorkomen.Even later was het aan de overzijde wel weer raak. Een inzet van Marco Hartman kon nog worden gekeerd. Dezelfde Hartman legde het leer terug op Roy Hooijer, die met een afgemeten voorzet het hoofd van Koster vond, die de 0-4 binnenkopte.

Enkele minuten later was de wedstrijd helemaal beslist toen Marco Hartman de 0-5 binnenschoof. Hierna was het pleit beslecht. Noordscheschut bleef veelvuldig in balbezit. In de 69e veerden de vele meegereisde Schutters opnieuw op, toen Koster een technisch hoogstandje liet zien. Met een fluwelen balbehandeling, gevolgd door Braziliaans voetenwerk, zette Koster de 0-6 op het scorebord. Het absolute slotakkoord was voor Van Dalen die, vanuit een cornerbal van de ingevallen Aron Boer, voor de tweede maal raak knikte en de 0-7 eindstand op het scorebord bracht.