Hoogeveen zaterdag met ruime cijfers langs SJS

Hoogeveen - Hoogeveen zaterdag won ook het tweede bekerduel met ruime cijfers. Thuis werd vierdeklasser SJS met 5-0 verslagen. Hoogeveen kende een flitsende start en stond na een kwartier al met 3-0 voor. Daarna haperde de doelpuntenmachine en sloeg men pas in de slotfase nog twee keer toe.

Ondanks de ruime zege waren ze bij Hoogeveen niet tevreden. ‘Als je terugkijkt op deze wedstrijd hadden we er veel meer uit kunnen en vooral moeten halen’, keek Julian Mol terug. ‘Natuurlijk is 5-0 een mooi resultaat, maar als je na een kwartier al met 3-0 voorstaat doe je toch iets niet goed. We hadden gewoon naar de dubbele cijfers moeten gaan.’

Smullen geblazen

In de beginfase was het echt smullen geblazen voor de toeschouwers. Hoogeveen combineerde er lustig op los en de gasten uit Stadskanaal wisten niet waar ze het zoeken moesten. Na twee minuten lag de eerste treffer al in het net. Een corner werd niet goed weggewerkt, waarna Jesse de Haas de bal strak in het doel schoot.

Daarna bleef Hoogeveen gevaarlijk en het wachten was op de tweede treffer. Die viel na bijna een kwartier gespeeld te hebben. Julian Mol was de doelpuntenmaker. De spits kreeg zoveel tijd, dat hij tussen de eerste aanname en zijn doeltreffende inzet bij wijze van spreken nog even naar huis had kunnen bellen.

Niet lang daarna viel ook de derde treffer. Doelman Brian de Jonge keerde eerst nog een inzet van Julian Mol, maar was vervolgens alsnog kansloos op de rebound van Zifyon Djababoe.

Via de sterk spelende Joy Eising, Julian Mol en opnieuw Djababoe had Hoogeveen vervolgens verder kunnen uitlopen in het eerste half uur. Daarna was de koek op en zakte het spelpeil steeds verder weg.

Slordig en een te laag tempo

Daar kwam in de tweede helft, ondanks het brengen van verse krachten, geen verandering in. De ploeg van Edward Sabandar speelde erg slordig en in een veel te laag tempo. Pas in de slotfase zette Hoogeveen weer aan en scoorde het nog twee keer. Eerst werkte Geert Jan de Blecourt met een uiterste krachtsinspanning de bal in het doel en in de slotminuut pikte ook Danny Kuiper zijn goaltje mee.

Positief punt was ook dat Julian Mol de negentig minuten vol maakte en dat was lang geleden. De aanvaller was bijna een jaar uit de running wegens blessures. ‘Ik heb er langs op gewacht en ben op dit moment blessurevrij’, aldus een opgelucht Mol na afloop. ‘Op de training ben ik druk om mijn lichaam sterk te houden en dat gaat goed. Doordat ik mij dan ook goed gevoel, ga ik ook zelfverzekerder het veld in en dus niet met de angst in het achterhoofd dat het weer fout zal gaan.’

Volgende week wacht de laatste bekerwedstrijd. Dan is in Geesbrug vijfdeklasser VCG de tegenstander.

Hoogeveen zaterdag – SJS: 5-0 (3-0). Scoreverloop: 2e Jesse de Haas 1-0, 13e Julian Mol 2-0, 17e Zifyon Djababoe 3-0, 82e Geert Jan de Blecourt 4-0, 89e Danny Kuiper 5-0. Scheidsrechter: Anne Achttien. Opstelling Hoogeveen: Edwin Santing, Ruben de Haas (Marco Santing), Bezuyen, Linthorst (Kuiper), De Blecourt, Eising, Mol, Takens, Strijker (Schonewille), Djababoe, Jesse de Haas.

De samenvatting: 

De reactie van Julian Mol: