Maandaggevoel: Jeroen Bottema
Door Jeroen Bottema

Op naar een nieuwe toekomst

Dit weekend heb ik mijn eerste toernooi van het nieuwe seizoen gespeeld. Om te kijken of je de zomer goed was doorgekomen. Gezien mijn resultaten mag daaraan getwijfeld worden. Drie nipte nederlagen tegen sterkte tegenstanders is niet om over naar huis te schrijven, maar het is ook geen ramp.

 Uit een korte analyse blijkt dat ik wel kansen heb gehad, maar dat het telkens niet mijn kant opviel. Dat kan gebeuren. Met een beetje hard werken en geluk kan het straks ook de andere kant opvallen.

In oktober verschijnt het laatste stuk van mijn hand

Hard werken ga ik de komende periode in ieder geval wel. Zoals iedereen weet vertrek ik dit najaar bij de Hoogeveensche Courant. Eind oktober verschijnt de laatste stuk van mijn hand in de krant. Dat zal vlak voor of vlak na het Hoogeveen Schaaktoernooi zijn. Hoe toevallig kan het zijn. Zoals veel mensen weten is schaken mijn passie. Vaak heb ik geroepen dat ik mij op schaken zou gaan richten als schaker. Niet als speler, maar op de achtergrond. Schoolschaken bijvoorbeeld.

Nee, ik heb niet de hoofdprijs in de loterij gewonnen, maar ik ga het wel doen.

Spannend? Absoluut!

Spannend? Absoluut, maar van schaken word ik blij. Misschien moet ik de eerste tijd er nog iets naast doen, maar ik ga er absoluut voor.

Komende week is er weer heel wat op schaakgebied te beleven in Hoogeveen. Christine Namaganda komt weer naar Hoogeveen. Namaganda was vorig jaar te gast bij het Hoogeveen Schaaktoernooi. De persoon van Namaganda wordt uitgebeeld in de Disneyfilm Queen of Katwe. Het verblijf in Hoogeveen beviel haar uitstekend. Ja, Hoogeveners: mensen kunnen het hier ook naar hun zin hebben.

Deze week komt Namaganda met een groep kinderen van haar schaakschool uit Kampala (Oeganda)op schaakkamp. Omdat zij vorig jaar tijdens het Hoogeveen Schaaktoernooi zo vriendelijk is ontvangen in Hoogeveen vroeg ze of wij als organisatie van het schaaktoernooi het kamp voor haar konden regelen.

Wat denk u dat ik daarop zei? Ja, natuurlijk. Er is een leuk programma samengesteld met een ontvangst door burgemeester Loohuis, een bezoek aan een aantal scholen, een groot jeugdtoernooi in Bourtange, een simultaan tegen toernooidirecteur en achtvoudig Nederlandse kampioen schaken Loek van Wely en natuurlijk een bezoek aan de jeugdafdeling van Schaakclub Hoogeveen. Het is dus tijd voor een stukje Disneymagie.