Elim speelt beter, maar verliest van EMMS

Elim - Op een ongebruikelijk tijdstip speelde sc Elim haar eerste bekerwedstrijd tegen tweede klasser EMMS uit Slagharen. Door afwezigheid van vijf basisspelers moest trainer-coach Benjamins improviseren.

Met enkele jeugdige wisselspelers op de bank werd de wedstrijd door A.J. Benjamins uit Emmen afgefloten. Na een snelle uitval van EMMS wist Kosse voor de rust de 0-1 te scoren. Direct na de rust was Elim niet alert genoeg en scoorde Marissen vanaf de aftrap de 0-2. Ook de 0-3 ontstond uit een één op één situatie en Kleinheerenbrink mocht deze goal op zijn naam zetten.

Na ruim een uur spelen maakte J. Doldersum met een hard schot na goed terugleggen van zijn broer Mike het weer wat dragelijker voor de Elim supporters. Binnen de minuut schoot invaller Ten Oever met een geweldige pegel de 2-3 binnen. Keeper Kleinheerenbrink, aan EMMS zijde, lag veelvuldig in de weg en aan het eind van de wedstrijd. Hiermee loopt Elim haar eerste puntenverlies op in dit prille voetbalseizoen. Aanstaande vrijdagavond speelt het uit tegen Valthermond.

Overtreding

EMMS begon met het snel naar voren spelen waardoor in de beginfase Elim enkele overtredingen beging. Maar na bijna tien minuten spelen was het Metselaar die keeper Kleinheerenbrink deed schrikken maar zijn inzet kwam tegen de lat.

Ook EMMS deed iets terug want het was de rappe Kosse die listig de buitenspelval wist te omzeilen en alleen voor de keeper scoorde (0-1). Ook M. Doldersum omzeilde de buitenspelval, maar hij werd hier voor teruggevlagd en gefloten. M. Koops was dichtbij de aansluitingstreffer maar zijn harde schot werd geblokt door de EMMS goalie. Hierna volgenden enkele vrije trappen en corners voor Elim maar alles zonder resultaat. EMMS werd volledig klem gezet op eigen helft, maar hield de verdediging goed gesloten. Na een goede corner van M. Doldersum wist M. Koops nipt over te koppen. Elim kwam voor rust niet tot scoren en werd er met een geringe achterstand de kleedkamer opgezocht.

Na rust mocht EMMS de aftrap nemen en waren de Elim spelers niet goed bij de les. Voor ze het goed en wel doorhadden scoorde Marissen de 0-2. Na een snelle en gevaarlijke uitval van Kosse moest centrale verdediger Veld een corner weggeven. Na bijna een uur spelen was het een andere Kleinheerenbrink die doorbrak en alleen voor de keeper via de onderkant lat scoorde (0-3). Elim richtte zich op en een corner werd door M. Doldersum op de lat geschoten. De moegestreden Wachtmeester werd vervangen door jeugdtalent ten Oever.

De 1-3 ontstond door goed doorgaan naar de achterlijn van M. Doldersum en deze legde prima terug op zijn jongere broer Jay. Ook de volgende goal van Ten Oever kwam voort uit een assist van M. Doldersum (2-3). Elim kreeg meerdere kansen om op gelijke hoogte komen. In bijna de allerlaatste minuut had D. Doldersum de gelijkmaker op zijn pantoffel, helaas stond deze keer de witte paal in de weg. Hiermee loopt Elim tegen haar eerste verlies op in dit nieuwe seizoen. Komende week vrijdagavond speelt Elim uit tegen Valthermond.