Green Mountain Tour pakt viermaal de Col du VAM

Pesse - De vierde editie van de Green Mountain Tour in Pesse vindt zaterdag 21 september plaats. De deelnemers kunnen de Col du VAM wel vier keer beklimmen met tijdswaarneming. Hiermee biedt het evenement een unieke uitdaging voor de fanatieke fietser.

Na drie succesvolle jaren vindt de organisatie het tijd om het evenement naar een nog hoger niveau te brengen. Dit doen ze onder andere door nog betere verzorging van de deelnemers, all-inclusive deelname met onbeperkt eten en drinken, nieuwe routes, tijdswaarneming bij elke Col du VAM-beklimming en daarbij een mooie competitie.

Sinds 18 oktober 2018 is de Col du VAM toegankelijk voor publiek. De berg is een aanwinst voor Drenthe en een perfecte plek voor fietsers om hun klimkunsten te testen. Deelnemers van de Green Mountain Tour hadden eerdere jaren al exclusieve toegang tot de Col du VAM, die toen nog gesloten was voor publiek. Dit jaar breidt de organisatie dit uit met de mogelijkheid om de berg vier keer te beklimmen met tijdswaarneming. Zo kunnen deelnemers zichzelf optimaal uitdagen.

De organisatie doet daar nog een schepje bovenop door een competitie te verbinden aan de tijdswaarnemingen. Er zijn dit jaar drie afstanden voor op de weg; 60, 120 en 175 kilometer en daarnaast ook weer een MTB-route van 75 kilometer. Voor de competitie zijn aparte rubrieken voor de dames en heren per afstand, voor zowel de weg als MTB.

Dankzij de samenwerking met Reinders Wielersport, Green Planet en Sportvoedingswebshop zijn er in totaal 24 prijzen te winnen ter waarde van ruim 1000 euro. Hiermee wil de organisatie de deelnemers extra stimuleren. Inschrijven kan tot en met 20 september. Meer informatie is te vinden op www.greenmountaintour.nl