Voetballers beginnen aan seizoen

Hoogeveen - De voetbalcompetitie seizoen 2019/2020 gaat dit weekend van start voor de Hoofdklassers. De clubs uit de lagere klassen beginnen dit weekend met de bekercompetitie. HZVV start als promovendus tegen grote favoriet Staphorst en Hoogeveen gaat op bezoek bij Alphense Boys.

Sinds 2010 promoveerde HZVV vijf keer naar de Hoofdklasse en verbleef daar steeds maar een jaar. Dit seizoen wil de ploeg van trainer Gert van Duinen zich eindelijk eens handhaven. De competitiestart is loodzwaar, want uitgerekend Staphorst komt op de eerste weddstrijddag naar Hoogeveen.

In de laatste negen seizoenen nam Staphorst zes keer deel aan de nacompetitie voor promotie, maar dat lukte steeds niet. Afgelopen seizoen ook niet toen de ploeg tweede werd. Staphorst heeft zich danig versterkt en is een van de voornaamste titelkandidaten. HZVV kende een goede oefencampagne, maar zaterdag begint het echte werk. De ploeg kan direct laten zien hoe ver het is in haar ontwikkeling.

Beker

Poule 99: Noordscheschut en Elim zijn bij elkaar ingedeeld en treffen de tweedeklassers Valthermond en EMMS. Elim begint zaterdag met een thuiswedstrijd tegen de kersverse zondag tweedeklasser EMMS uit Slagharen. EMMS werd vierde in 3C en promoveerde via de nacompetitie. Elim kende geen al te goede oefencampagne met nederlagen tegen Protos en DKB. Ook EMMS verloor trouwens van DKB. Noordscheschut treft in dezelfde poule thuis zondag tweedeklasser Valthermond. Valthermond werd zevende in 2L. Noordscheschut kende een goede oefenperiode met forse zeges. Alleen Genemuiden was met 2-0 te sterk. In dit duel mag de ploeg van Marc van Meel geen fout maken.

Poule 205: Hoogeveen zaterdag, VCG, SJS en Veenhuizen treffen elkaar in poule 205. VCG begint met een uitwedstrijd bij zaterdag vierdeklasser SJS. Vorig jaar werd SJS vijfde in 4E, terwijl VCG tweede werd in 5F. Een mooie uitdaging voor VCG. Hoogeveen zaterdag gaat op bezoek bij zaterdag derdeklasser Veenhuizen. Veenhuizen werd vorig seizoen vijfde in 3B en Hoogeveen vierde in 3D. Beiden scoorden ongeveer evenveel goals. Een lastige klus voor Hoogeveen.

Poule 214: Vierdeklasser Nieuw Balinge is ingedeeld bij de vijfdeklassers Bato en Seta en derdeklasser Fit Boys. Nieuw Balinge ontvangt zaterdag Fit Boys. Dat is op papier de zwaarste tegenstander. Fit Boys werd tiende in 3D, terwijl Nieuw Balinge zich via de nacompetitie handhaafde in de vierde klasse. Fit Boys is favoriet, maar Nieuw Balinge is wel in voor een stunt.

Poule 215: In deze poule spelen drie Hoogeveense ploegen, namelijk Tiendeveen, Hollandscheveld en HZVV 2. De vierde club is vijfdeklasser SVBS ’77. Tiendeveen ontvangt zaterdag reserve hoofdklasser HZVV 2, dat tijdens het toernooi om de Offerein bokaal indruk maakte door zeges op tweedeklasser Nieuw Buinen en derdeklasser Erica. Tiendeveen werd vorig seizoen zesde in 4E. Hollandscheveld gaat op bezoek bij SVBS ’77 in Belt Schutsloot, dat derde werd in 5A. Dit mag geen probleem zijn voor de derdeklasser.

Poule 232: SCN en ZZVV ontmoeten vijfdeklasser MSC zaterdag en derdeklasser Rouveen. SCN begint met een lastige uitwedstrijd bij Rouveen, dat favoriet is. Rouveen werd tweede in 3C, maar miste promotie. ZZVV gaat op bezoek bij het gedegradeerde MSC. ZZVV is zwaar favoriet.

Poule 235: VVAK treft VHK, Willemsoord en Ens. VVAK ontvangt zaterdag vijfdeklasser Ens, dat tweede werd in 5A. De kansen lijken gelijk.

Zondag (competitie)

Hoogeveen begint de competitie met een uitwedstrijd bij Alphense Boys. Deze ploeg werd achtste in de hoofdklasse B. De ploeg speelt voor het derde achtereenvolgende seizoen in de hoofdklasse. Hoogeveen werd tweede in de hoofdklasse A en gezien die feiten is Hoogeveen favoriet. Hoogeveen liet tegen WHC, MSC en HZVV zien in vorm te zijn. Gezien de status van de ploeg mag aangenomen worden dat de drie punten meegenomen zullen worden uit Alphen aan de Rijn. Hoogeveen heeft zich versterkt en wordt als een van de topploegen gezien.

Beker

Poule 97: Zuidwolde speelt tegen De Weide en Dalen. De ploeg van de nieuwe trainer Harry Warmelink ontvangt zondag tweedeklasser Dalen, dat promoveerde via de nacompetitie. Zuidwolde verloor onlangs van Drenthina, maar dit duel lijkt een goede graadmeter. De Weide speelt pas op 7 september tegen Zuidwolde.

Poule 311: Hodo ontmoet Schoonebeek, Alteveer en SVBC. Hodo start zondag met een uitduel tegen vijfdeklasser Alteveer, dat tweede werd in 5A.Via de nacompetitie kon geen promotie afgedwongen worden. Dit mag geen probleem zijn voor Hodo.

Poule 342: Pesse is ingedeeld met Witteveense Boys, Sleen en Twedo. Pesse begint met een thuisduel tegen het naar de vierde klasse gedegradeerde Sleen. Pesse speelt voor het eerst in de derde klasse en moet de punten thuis kunnen houden.