Paard & Erfgoed biedt veel spektakel

Frederiksoord - Een dag buitenleven met paardenspektakel; dat is het evenement Paard & Erfgoed, dat zondag 1 september plaatsvindt in Frederiksoord. Om alvast in de juiste stemming te komen en sfeer te proeven is er eerst op zaterdag 31 augustus 'Kleintje Paard & Erfgoed'.

Sommige mensen vinden het zondags te druk, maar willen wel genieten van de honden- en paardenshows. Voor hen is Kleintje Paard & Erfgoed (10.00-16.00 uur) ideaal. Er is deze dag van alles te doen. Bezoekers kunnen workshops volgen, de hond op de foto laten zetten, authentieke woonwagens bewonderen en (tussen 10.00 en 14.00 uur) naar de biologische markt.

De showmensen van de Horse Boarding houden een generale repetities tussen de middag en tussen 15.00 en 16.00 uur. Wie de indrukwekkende Belgische Trekpaarden wil aaien of er even op wil zitten kan dit doen tussen 13.00 en 15.00 uur. De gerenoveerde en prachtige Van Swietentuin is open; de heropening is om 14.00 uur. En verder zorgt de Fruithof voor fruit, en verse sap. Kleintje Paard & Erfgoed is gratis te bezoeken van 10.00 tot 16.00 uur. Het is mogelijk om dan al kaarten te kopen voor de volgende dag.

Paard & Erfgoed

Paard & Erfgoed staat zondag garant voor een rijk aanbod aan activiteiten. Het evenement trekt jaarlijks duizenden bezoekers, die in het unieke decor terechtkomen met vele soorten fruitbomen en prachtige kassen van De Tuinen in Frederiksoord. Kramen van de plattelandsmarkt, de oude trekkers, authentieke woonwagens en oude ambachten vormen een feeestelijke dag voor iedereen die van het buitenleven houdt. In de grote showbak en de piste zijn prachten en spectaculaire shows met paarden, honden en roofvogels om van te genieten. Denk aan schapen drijven, dog dance, reddingshonden en nog veel meer. Ook zijn er allerlei kinderactiviteiten.

Het evenement wordt georganiseerd met mensen met een beperking of grote afstand tot de arbeidsmarkt. Sebraine Meijerink: ‘Op dit moment zijn we druk doende met de voorbereidingen op De Tuinen in Frederiksoord. Het is mooi om te merken hoeveel energie dit weer vrijmaakt. Mensen vanuit allerlei hoeken en met een eigen verhaal haken aan. Vrijwilligers die weinig meedraaien in de maatschappij door allerlei persoonlijk ongemak en leed, die nu met elkaar de voorbereidingen van een groot evenement doen. Ik ben hier heel erg trots op. Ze sjouwen samen met de vrijwilligers van de Tuinen rond met bosmaaiers en bladblazers, timmeren hokken voor de schapen en Alpaca’s en zorgen voor de showbakken voor de paarden en honden. Al met al maken vele handen in gezamenlijkheid een mooi evenement waar. Daar ben ik trots op!’

Paard & Erfgoed duurt zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Locatie: De Tuinen in Frederiksoord, F.M. van Swietenlaan 1b in Frederiksoord. www.paardenerfgoed.nl