Geslaagde reünie van jeugdafdeling De Peddelaars

Hoogeveen - In en rond het clubhuis van De Peddelaars was het zaterdag gezellig druk. Daar werd met onder meer een reünie en het verrijden van het clubkampioenschap het feit herdacht dat de jeugdafdeling dit jaar 50 jaar bestaat.

Er waren veel oud-jeugdleden present om dit alles mee te maken. Ook de twee jeugdleiders van het eerste uur Cees de Jong en Piet van Kuilenburg waren aanwezig evenals mevrouw Van der Eng en de familie Reinders (Henk en Willemien).

Er werd niet alleen over het wielrennen gepraat, maar ook over het toenmalige Sint Nicolaasfeest onder bar slechte weersomstandigheden. In de kantine werden dia’s vertoond over de laatste 50 jaar en er werd een boekje over die tijd uitgegeven.

Clubtitels

Ondertussen streden de huidige jeugdrenners om de clubtitels van dit jaar. Elk kampioenschap bestond uit drie delen; een tijdrit, criterium en sprint over 300 meter. Dit leverde de volgende kampioenen op: beginnend met de 8-jarigen en zo oplopend tot die van 14 jaar. Bij de jongsten was de titel voor Vera Winnubst en daarna volgde Mirthe Buurmeijer als kampioene bij de 9-jarigen. In de volgende groep was de overwinning voor Mirte Idsinga, Djuani van der Gouw was de snelste bij de 11-jarigen en daarna kwam Finn Hiemstra als beste 12-jarige. In de volgende categorie was Jaymz Lunenborg de beste en Jip Kerssies had weinig moeite met het veroveren van de titel in de oudste groep.

Ook werd er op deze zonnige dag het clubkampioenschap voor de nieuwelingen jongens en meisjes betwist. Dankzij winst in de tijdrit en sprint was bij de jongens de titel voor Jelle Bouwe Hofstee en bij de meisjes was Rosan Dekker de beste.

Het wedstrijdprogramma werd voortgezet met een rit voor oud-jeugdleden. Hiervoor was zoveel belangstelling, dat de groep gesplitst moest worden in renners tot 50 jaar en die vanaf 50 jaar. Sommigen hadden zichtbaar last van wat extra pondjes, maar reden wel flink door. De aanwezige supporters moedigden hun favoriet luid aan en dat maakte het extra gezellig. Uiteindelijk zorgde dit voor de volgende uitslagen. Renners tot 50 jaar; 1. Henk Jan Dozeman. 2. Johan Buurmeijer. 3. Folkwin Hulshof. 4. Rudy Botter en 5. Raymon Bleuming.

50-plussers

Bij de 50-plussers was Marcel Nagengast de snelste voor Dick Dekker als tweede, Paul Mos werd derde, Bert Kelly vierde en Hans Slomp volgde als vijfde. Het bleef nog lang gezellig met veel sterke wielerverhalen waarbij vaak de kreet werd gehoord van ‘dat je dat nog weet!’. De organisatie kan terugzien op een geslaagd evenement.