Hartje Winter Festival komt met eigen productie Scrooge

Het Hartje Winter Festival Hoogeveen gaat een nieuwe uitdaging aan met een eerste eigen productie. Gekozen is voor Scrooge, naar het bekende kerstverhaal van Charles Dickens. De organisatie is op zoek naar 18 enthousiaste spelers van 10 tot en met 70 jaar die van acteren, zingen en stevig repeteren houden.

Scroogeis te zien op 21, 22, 23 en 24 december 2019 in Theater De Tamboer.

De regie van de Hoogeveense Scrooge is handen van Gerrit Jan Rutgers: ‘Scrooge is een prachtige, sfeervolle familievoorstelling met zang en live muziek. We hebben gekozen voor een intieme setting waarbij maximaal 80 bezoekers op het toneel van de Passagezaal plaatsnemen. In het verhaal wordt de gemene Ebeneezer Scrooge op kerstavond bezocht door geesten van het verleden, het heden en de toekomst. Na een wonderlijke, huiveringwekkende nacht ontwaakt hij als een andere man.’

Rutgers hoopt veel amateuracteertalent enthousiast te maken om te auditeren voor een rol. ‘Er zijn rollen voor alle leeftijden. We zoeken onder meer vier spelers die Scrooge vertolken in de verschillende fases van zijn leven. Nadat mensen zich hebben aangemeld, ontvangen ze informatie om zich voor te bereiden op de audities. De repetities starten op 2 oktober en zijn op woensdagavond van 18.30 tot 20.15 uur. Daarnaast zijn er nog twee repetities op zaterdagochtend 16 november en 7 december.’

Muzikanten

Ook muzikanten die op goed niveau gitaar, piano of dwarsfluit spelen kunnen zich aanmelden om mee te spelen in het orkest. Zij kunnen contact opnemen via 06-41116498. Aanmelden voor de audities op vrijdag 20 en zaterdag 21 september kan tot 19 september via het aanmeldformulier op ontdekscala.nl en detamboer.nl. Ook alle informatie is hier te vinden.

Onder de titel Hartje Winter Festival bieden Theater De Tamboer, Scala Centrum voor de Kunsten, Bibliotheek Hoogeveen / de Verhalenwerf en Het Podium elk jaar een winters programma in de tweede helft van december.