Germanicus wint Paviljoen Nijstad Cup

Hoogeveen/Coevorden - Germanicus is de eerste winnaar van de Paviljoen Nijstad Cup geworden. De Coevordenaren versloegen vrijdagavond de zaterdagtak van vv Hoogeveen.

In een gelijkopgaande strijd was het lange tijd 1-1, maar de ploeg van trainer André Mulder sloeg in de slotfase toe. Spits Marco Cremer werd met drie doelpunten de matchwinner.

Tijdens drie speelronden streden acht tweede- en derdeklassers om de hoogste eer. Germanicus en het zaterdagteam van Hoogeveen hadden dinsdagavond beiden de finale bereikt door na strafschoppen te winnen.

Vrijdagavond was de beginfase voor Germanicus. Na ruim een kwartier kopte Marco Cremer een corner tegen de touwen achter keeper Raimon Benjamins. Voetballend was Hoogeveen daarna beter.

Wedstrijd komt los

In de tweede helft kwam de wedstrijd los. Enrico Schonewille van Hoogeveen scoorde de gelijkmaker. Vervolgens ontstonden er meer kansen. Raimon Benjamins wist met meerdere reddingen de doelpogingen van Germanicus te keren. In de slotfase wist Marco Cremer met twee doelpunten de winst voor Germanicus binnen te halen.

Eerste winnaar

Germanicus werd hierdoor de eerste winnaar van de Paviljoen Nijstad Cup. Hoogeveen zaterdag eindigde als derdeklasser knap als tweede. Gramsbergen won na strafschoppen van WKE’16 en werd derde. De vijfde plaats was voor HZVV 2 dat Nieuw Buinen versloeg. Dedemsvaart haalde uit tegen SC Erica en won met maar liefst 10-2, waardoor de Overijsselers als zevende eindigden.