Man uit Venlo opgepakt die op Marktplaats zogenaamd auto's verkocht van Drentse garages

Een 27-jarige man uit Venlo is op 14 augustus door de politie opgepakt op verdenking van oplichting via de verkoopsite Marktplaats. De man deed zich onder meer voor als verkoper van autobedrijf Otten uit Hoogeveen.

Ook andere autobedrijven gaven aan de dupe te zijn van een oplichter. Er zijn 25 aangiftes gedaan: vier aangiftes van identiteitsfraude door autobedrijven en 21 aangiftes van oplichting.

Via Marktplaats werden gebruikte auto’s voor relatief weinig geld te koop aangeboden. Als geïnteresseerde autokopers reageerden, kon dit uitsluitend via Whatsapp. De schijn werd gewekt dat autobedrijven de wagens te koop aanboden.

Tal van mensen deden aanbetaling

Een aantal mensen deed een aanbetaling voor een auto die te koop werd aangeboden, waarna de in de advertentie genoemde telefoonnummers niet meer bereikbaar bleken te zijn. Vervolgens hingen de gedupeerden bij de betreffende autobedrijven aan de lijn.

Waarschuwing op de eigen website

Autobedrijf Otten werd gebeld door meerdere gedupeerden en deed aangifte bij de politie. Medewerkers van het bedrijf zijn blij dat een verdachte is aangehouden. Otten waarschuwde klanten al via de eigen website dat een oplichter gebruik maakte van de naam van het bedrijf.

Volgens de politie zijn autobedrijven op verschillende plekken in Nederland de dupe geworden van deze oplichterspraktijken. De politie heeft het onderzoek in deze zaak nog niet afgerond.