Verbouwing kerkzaal van Beth-El gaat starten

Hoogeveen - Deze week begint de grote verbouwing van de kerk van de baptisten aan de Boekweitlaan in Hoogeveen. Baptistengemeente ‘Beth-El’ knapt haar kerkzaal op tot een ruimte met moderne uitstraling, nieuwe comfortabele stoelen en optimalisatie van beeld en geluid.

Ook zal de preekstoel eraan moeten geloven. Verder zal de keuken en hal anders ingericht worden voor een betere doorloop van de gasten en zullen er moderne toiletten geïnstalleerd worden. Natuurlijk neemt de gemeente ook de verduurzaming van het gebouw mee, zoals spouwmuurisolatie en zal de ingang een flink stuk naar de straat verplaatst worden voor meer garderoberuimte.

Tot eind van dit jaar

Al met al een hele verbouwing die tot eind van dit jaar zal duren. ‘Beth-El’ is daarom bijzonder blij met de Protestantse gemeente van de Goede Herder kerk aan de Middenweg in Hoogeveen waar ze 25 augustus en 1 september hun dienst mogen houden. Startzondag (8 september) zal op camping de Wolfskuylen in Gees zijn waar ook een bijzondere doopdienst gehouden zal worden.

Goed overleg

Vanaf 15 september tot het einde van 2019 houdt de gemeente hun diensten in de Ichthuskerk van de Christelijke Gereformeerde Kerk aan de Rozenstraat, eveneens in Hoogeveen. Ook met deze gemeente was er goed overleg mogelijk over het houden van de diensten. Zij hebben hun eigen diensten zelfs een half uur eerder ingepland voor die periode! ‘Beth-El’ vindt het heel bijzonder dat we zo tot deze samenwerkingen zijn gekomen en hoopt hiermee ook te kunnen laten zien dat kerkmuren prima geïsoleerd kunnen worden, maar dat er over die muren heen uitstekend samen te werken is.

Al deze diensten beginnen om 11.15 en de startzondagdienst om 11.00.