Huurdersvereniging Cascade gaat door in nieuwe stijl

Hoogeveen - Huurdersvereniging Cascade, voor huurders van Woonconcept, lijkt er in te slagen een doorstart te maken. ‘Goed nieuws’, aldus Gerard Ooms die dit wist te bewerkstelligen. ‘Er is afgelopen maanden veel gebeurd.’ Ooms bouwt aan een huurdersvereniging nieuwe stijl onder het motto HV Cascade 2.0.

De afgelopen tijd had de vereniging op bestuursniveau zacht gezegd te maken met onenigheid en bestuurswisselingen. Zo kwam het ook dat Gerard Ooms toch geen voormalig bestuurslid was omdat hij niet uitgeschreven was bij de Kamer van Koophandel. Bovendien was hij nog altijd lid van de vereniging. Zodoende kon hij de draad weer oppakken nadat de drie laatste bestuursleden in juni het bijltje erbij neergooiden. Even leek het erop dat de vereniging was opgeheven, maar dat was niet zo.

Statuten geschoffeerd

‘Een aantal bestuursleden was opgestapt in een algemene ledenvergadering van 11 juni. De secretaris stapte per direct op en de voorzitter en de penningmeester lieten de vergadering in chaos achter. Later bleek dat zij zichzelf twee dagen later uit het handelsregister van KvK hebben uitgeschreven. Dit betekende dat ik nog de enige (algemeen) bestuurder ben’, licht Ooms toe. Veel goeds over het voormalig bestuur heeft hij niet te zeggen. ‘Het vorige bestuur heeft een fors aantal artikelen van de statuten geschoffeerd.’

Een van de zaken die door de voorgaande besturen niet goed was opgepakt, was het ledenbestand. De constructie waarbij alle leden van Woonconcept automatisch lid zouden zijn, bleek juridisch helemaal niet toegestaan. Daardoor waren eigenlijk alleen (oud)bestuursleden lid van de vereniging.

Leden moeten zich aanmelden

Dat probleem wordt nu ondervangen doordat huurders zich via de website van de vereniging (www.hvcascade.nl) kunnen aanmelden. ‘We zijn de ledenadministratie aan het opzetten. Wekelijks komen er nieuwe leden bij. Woonconcept heeft ongeveer 3500 woningen in Hoogeveen en omstreken dus er valt nog een hoop te verdienen’, zegt Ooms hoopvol.

Nieuw bestuur

Verder meldde Ooms met succes de vacatures voor de bestuursfuncties aan bij het online vrijwilligersplatform vrijwilligershoogeveen.nl ‘Daar hebben zich nu zes personen aangemeld, die ook huurder zijn van Woonconcept. Die heb ik direct lid gemaakt’, lacht het achtergebleven bestuurslid. ‘Donderdag zijn er kennismakingsgesprekken. In een ledenvergadering van 16 september wordt bepaald wie er in het bestuur gekozen wordt.’

Andere zaken waaraan wordt gewerkt zijn het ordenen van de financiële administratie en de contacten herstellen met Woonconcept, Woonbond.