Echtpaar De Vries 60 jaar getrouwd: Vonk sprong over tijdens avondwandeling

Hoogeveen - Klaas en Ali de Vries-Engberts uit Hoogeveen waren woensdag 14 augustus 60 jaar getrouwd.

Klaas de Vries is geboren in Usquert, Ali Engberts in Bedum. Zij waren beiden lid van Nieuwe Koers, de Jongerenorganisatie van de PvdA. Het gewest Groningen organiseerde twee keer per jaar een weekend in het natuurvriendenhuis in Noordlaren. Op een avondwandeling liepen zij naast elkaar en het was meteen raak. Zij hebben elkaar nooit meer los gelaten.

Groene Driehoek

Klaas was onderwijzer en Ali werkte op de administratie van een overhemdenfabriek in Groningen. Klaas werd benoemd aan de openbare ULO school in Hoogeveen. Zij trouwden in Bedum op 14 augustus 1959. Direct daarna kwamen ze in Hoogeveen wonen, waar ze nog altijd naar volle tevredenheid wonen.

De ULO werd omgevormd tot mavo en later uitgebreid met een havo- en atheneumafdeling. Vanaf toen heette de school de Groene Driehoek. Klaas gaf les in wiskunde op de mavo en de onderbouw van havo en atheneum. Het echtpaar kreeg twee kinderen. Zoon Gerard en dochter Ellis.

Grunneger Sproak

Klaas is 20 jaar lang secretaris geweest van Vereniging voor Openbaar Onderwijs. In die tijd is de Openbare Scholengemeenschap de Groene Driehoek tot stand gekomen. In 1994 is hij met de vut gegaan. Ook is Klaas twaalf jaar bestuurslid geweest van de Grunneger Sproak. Daarnaast is hij nog steeds lid van de PvdA en maakt deel uit van de gespreksgroep ouderen van de PvdA. Ali heeft hem altijd overal in gesteund. Dat was fijn voor hem. Ook toen hij voor zijn onderwijsaktes studeerde, in zijn vrije tijd. Ali had veel hobby’s waaraan ze veel tijd besteedde. Nu zijn ze allebei 85 jaar en wonen ze nog steeds zelfstandig in een fijn appartement tot grote tevredenheid van allebei.