Laatste open kerkdag in Hoofdstraatkerk

Hoogeveen - Orgelliefhebbers kunnen donderdag in de Hoofdstraatkerk komen luisteren naar een organist die zijn sporen ruimschoots verdiend heeft. Het orgel wordt deze middag bespeeld door Thon Westerhoff uit Dronten.

Zijn eerste muzieklessen ontving hij van organist en dirigent Jaq Hoeksema (Eenrum/Groningen).

Organist Martin Groenewold uit Hoogeveen was de leraar die hem in aanraking bracht met het pijporgel. De lessen werden gegeven op het orgel in de Hoofdstraatkerk. Op dit orgel mocht hij ook een aantal uren in de week studeren. Door een verhuizing naar Dronten werd zijn volgende leraar Klaas Jan Mulder uit Kampen. Ook kreeg hij les van Jaap Dragt, orgeldocent aan het Muziek Lyceum in Zwolle. In Dronten werd hij organist van de toenmalige Gereformeerde en Hervormde gemeente, de Samen op Weg-kerk, nu de Protestante Gemeente Dronten. Meer dan 50 jaar was hij de vaste organist van De Ark in Dronten. Hij speelde daarnaast vele kerkdiensten in Open Hof, ook een PG kerk in Dronten.

Gevarieerd programma

Westerhoff brengt een gevarieerd programma met veel bekende geestelijke liederen, maar ook een koraalbewerking van Johan Sebastiaan Bach, een vrolijk Gavotte van de Engelse componist William Boyce, enkele Engelse hymns en zelfs verzoeknummers in overleg met de organist zijn mogelijk.

De kerk is donderdag open van 12.00 tot 16.00 uur. Het concert vangt aan om 13.30 uur en 14.30 uur. In de kerk en in de hal zijn er exposities van Diny Bisschop met schilderijen en foto's van Anne Kuipers. Verder weer verschillende stands met informatie en foldermateriaal, onder meer Alpha, Jeugd voor Gambia, Familie Kramer Sri Lanka, Christelijke Stichting Terwille Verslavingszorg, IEC-Hoogeveen en de Fakkel. Er is een kopje koffe of thee voor de bezoekers, ranja voor de kinderen en ook tijd voor ontmoeting en gesprek.

De organisatie is wederom in handen van de IEC-Hoogeveen.