Na 60 jaar zegt Rieks Metselaar nog steeds: ‘Wat een mooie meid’

Elim - Hoewel Rieks en Jo Metselaar, die vandaag precies 60 jaar geleden elkaar het ja-woord hebben gegeven, allebei in de jaren 30 werden geboren in Hollandscheveld liet het nog even op zich wachten voordat de twee elkaar ontmoetten.

Pas toen Rieks een jaar of achttien was zag hij Jo voor het eerst, tijdens een voorstelling in De Open Deur in Elim. ‘Moet je eens kijken, wat een mooie meid!’, had hij meteen tegen zijn vrienden gezegd. En toen hij haar een paar weken later op een avond met een groepje vriendinnen aan de Riegshoogtendijk zag lopen, kon Rieks niet anders dan op haar afstappen. De vonk sloeg meteen over, de twee kletsten de hele avond door en Rieks bracht Jo die avond terug naar huis.

Dorpsstraat

Na heel wat jaren verkering begon Rieks in 1959 aan de bouw van hun woning aan de Dorpsstraat in Elim, die begin augustus net op tijd af was voordat het stel ging trouwen op de 19e van diezelfde maand. De bruiloft werd afgesloten met een enorm feest in ‘De Molle’ in Hollandscheveld.

Drie dochters

Het echtpaar heeft vervolgens 57 jaar in hun huis aan de Dorpsstraat gewoond, waar hun dochters Ina, Karin en Meta ook alle drie werden geboren. Drie jaar geleden zijn ze verhuisd naar een woning aan de Prieswijk in Elim en inmiddels is de familie Metselaar ook flink uitgebreid met zeven kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. Maar na zestig jaar getrouwd te zijn geweest zegt Rieks nog steeds: ‘Wat is Jo toch een mooie meid!’