Hoogeveen zat. ruim langs Dedemsvaart

Hoogeveen - Hoogeveen zaterdag is de voorbereiding uitstekend begonnen. De ploeg van trainer Edward Sabandar versloeg in de eerste ronde van de Paviljoen Nijstad Cup het een klasse hoger spelende Dedemsvaart met 6-2. Met name het laatste half uur maakten de Hoogeveners een sterke en frisse indruk.

Sabandar beschikt met de komt van een aantal jonge talenten over een uitstekende mix tussen ervaring en routine. Daar kan komend seizoen dan ook nog wel eens de kracht liggen. Van de nieuwelingen startten Raimon Benjamins, Yorno Lunenborg, Dylano Wolters en Danny Kuiper in de basis. Voor laatstgenoemde was het een speciaal duel, omdat tot en met het afgelopen seizoen de clubkleuren van de tegenstander verdedigde. Omgekeerd gold dat voor doelman Raymon Slot bij Dedemsvaart.

Dedemsvaart kwam nog wel op voorsprong

In de eerste helft was er sprake van een gelijk opgaande strijd. Het was echter Dedemsvaart dat met de openingstreffer na drie minuten de toon zette. Frank Vos strafte een dekkingsfout van Saroney Vreeling af. Twee minuten later was de schade alweer hersteld. Doelman Slot veroorzaakte een strafschop die feilloos werd benut dor Marco Santing.

Hierna kregen beide ploegen de nodige kansen. Rutger Postma en Bill Spitzers waren dichtbij een treffer voor de gasten, terwijl Danny Kuiper tot twee keer toe verzuimde zijn oude ploeg pijn te doen.

In de tweede helft was er nog even hetzelfde spelbeeld te zien, maar na een uur veranderde dit. Dedemsvaart leek er conditioneel wat door heen te zitten, terwijl Hoogeveen na harte lust begon te combineren. De ingevallen Enrico Schonewille brak de ban de een voorzet van Julian Mol binnen te werken. In een mum van tijd liep Hoogeveen vervolgens via Marcel Linthorst en Marco Santing uit naar een 4-1 voorsprong.

Ferry Scholten deed met zijn eerste treffer bij de senioren nog wel iets terug, maar via Dylano Wolters en Enrico Schonewille liep Hoogeveen uiteindelijk toch nog uit naar een grote zege. In de tweede helft was Hoogeveen dan ook een maatje te groot en vooral heel doelgericht.

Hoogeveen zaterdag mag nu dinsdag met WKE’16 gaan uitmaken wie vrijdagavond om 19.00 uur de finale mag spelen. De wedstrijd wordt dinsdag om 19.00 uur gespeeld op veld 2 (natuurgras) van Hoogeveen. De verliezer speelt vrijdag om de 3e en 4e plaats. De tegenstander komt het het duel tussen Gramsbergen en Germanicus. Zij spelen om 18.30 uur op het hoofdveld van Hoogeveen.