Dansen vergeet je niet!

Hoogeveen - Het is bewezen dat bewegen en muziek een positieve invloed hebben op de gezondheid. Bij mensen met dementie kan muziek vergeten herinneringen of gevoelens wakker maken.

In het kader van Wereld Alzheimer Dag organiseert de werkgroep Alzheimercafé Hoogeveen een dansmiddag in de Vlindertuin van Weidesteyn. Mensen met dementie, hun mantelzorgers en naasten zijn onder het motto ‘dansen vergeet je niet!’ van harte welkom op woensdag 18 september vanaf 14.30 uur aan de Dr. G.H. Amshoffweg 4.

Bij het genot van een hapje en een drankje kan iedereen genieten van het dansen. Iedereen mag zelf de dansvloer op, maar alleen luisteren en genieten kan natuurlijk ook.

Opgeven voor deze middag kan tot 14 september met naam en aantal personen bij h.schottert@treant.nl of via tel. 06-20212291. Gevraagd om ook aan te geven of er vervoer nodig is. ‘Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij’, adviseert een woordvoerder van Treant.

Hersenaandoening

Dementie wordt veroorzaakt door een hersenaandoening. De meeste voorkomende vorm van dementie is de ziekte van Alzheimer (70 procent). Mensen met dementie leven gemiddeld acht jaar met de ziekte. Gedurende het ziekteproces neemt zowel het aantal als de ernst van de klachten toe.

In 2019 lijden ongeveer 270.000 Nederlanders aan dementie. Naar verwachting groeit dat aantal binnen vijf jaar tot 330.000. Het wordt niet voor niets ook wel volksziekte nummer één genoemd. Drenthe telt momenteel ruim 9.000 dementiepatiënten, waarvan ongeveer 1.000 in Hoogeveen. Alzheimer (de meest voorkomende vorm van dementie) is niet geneesbaar.