170 kinderen genieten van kinderspeelweek

Hollandscheveld - De weersvoorspellingen waren niet al te best, des te verrassender was de grote opkomst maandag bij de start van de kinderspeelweek Hollandscheveld.

‘Zo’n 170 kinderen hebben zich ingeschreven voor een weekkaart. Daarnaast schuiven er dagelijks nog wat kinderen aan met een dagkaart’, weet Elles Otten. Zij is een van de zestig vrijwilligers die ervoor zorgen dat het de kinderen deze week in de speeltuin aan de Brummelstraat aan niets ontbreekt.

Splinters in vingers

Maandag is traditiegetrouw gestart met het bouwen van de hutten. ‘Dat ging hartstikke goed. Er zaten wel wat splinters in vingers, maar dat hoort erbij. En dankzij de EHBO-koffer konden die weer snel worden verwijderd’, vertelt Elles met een lach. Dinsdag konden de kinderen survivallen in het bos, vandaag (woensdag) stappen ze op de fiets voor een tocht en komt er een clown, donderdag staat de zeskamp op het programma en kinderen vanaf 8 jaar mogen die avond in hun hut blijven slapen. Vrijdag is het tijd voor bingo, de vossenjacht en een afsluitende act met verloting.

Hutten extra waterdicht

Met het weer valt het nog redelijk mee. Elles: ‘Maandag was er echter een flinke donderbui, waardoor we de hutten even moesten verlaten. Het wordt vooral voor donderdag spannend. We maken de hutten in ieder geval extra waterdicht.’ Voor de zekerheid is er ook een tent geplaatst, waarin de kinderen eventueel kunnen slapen. ‘Gaat het onweren, dan kan het zijn dat we de ouders moeten vragen hun kinderen op te halen, want de veiligheid staat uiteraard voorop.’

Vrijwilligers

Hoewel het wederom is gelukt om voldoende vrijwilligers te vinden, geeft Elles, die er zelf een week vakantie voor heeft opgenomen, aan dat het elk jaar lastiger wordt voldoende begeleiders te vinden. ‘Gelukkig is het in ieder geval gelukt om de vaste begeleiders op de hutten rond te krijgen. Dat is cruciaal. De pannenkoekenbakkers, juryleden et cetera weten we vaak in de week zelf nog bij elkaar te trommelen. Het zou toch zonde zijn als er na 41 jaar een einde zou komen aan deze traditie.’