Zinderende finales regiokampioenschappen springen

Exloo - De Drentse springruiters kregen afgelopen week op het Hippisch Centrum Exloo de mogelijkheid om hun beste prestatie neer te zetten in de ring voor het Outdoor Regiokampioenschap van Drenthe.

Het waren dit keer vooral de ponyruiters van de vereniging Koekange e.o. (gemeente De Wolden) die het evenement als kampioenen konden afsluiten en Drenthe mogen gaan vertegenwoordigen op de Hippiade in Ermelo eind deze maand.

Twee foutloze rondes

Mike Boere met Mr. Grey (cat. A/B) won in de klasse B met twee foutloze rondes en de beslissende 82,0 stijlpunten, vijf meer dan nummer twee, Mascha Weinans (Boekweitruiters Dalerveen), die ook foutloos was. Zij zag zich getroost door het behalen van het kampioenschap met haar andere pony in de klasse B (cat. D/E). In de klasse B categorie C zag Jo Ann von der Heide met haar Wildemans Lady Lieke met twee foutloze rondes toch het kampioenschap aan zich voorbijgaan door lagere stijlpunten dan de uiteindelijke kampioene.

Renzo Zoer uit Stuifzand met zijn pony First Lady (cat. A/B) reed voor zijn vereniging naar het kampioenschap in de klasse L. Ook de derde plaats in deze groep was voor hem met Isabel. Ook het kampioenschap in de klasse M met pony Marshall ging met Renzo mee naar huis in Stuifzand.

De Millenniumruiters hadden een succesvolle amazone in de ponyklasse M, waar Emily Hans met Carbon (cat. D/E) een derde plek wist te bemachtigen.

Enkele springfout

Manon van den Hof reed met haar D-pony Anemone Mabeline’s Elana voor ponyclub Zuidwolde in de klasse Z in twee foutloze rondes naar de finale. In die finaleronde was ze de enige die rond kwam en zo, ondanks een enkele springfout, kampioen werd.

Bij de paarden waren de Hoogeveense en Zuidwoldense ruiters minder succesvol dan hun collega’s op de pony. Marjolein ter Braake met Hibra's Solier HB behaalde voor Ceres een mooie vierde plek in de klasse Z en heeft daarmee een selectieplek in de wacht gesleept.