Gratis benefiet om iets te doen aan eenzaamheid in Hoogeveen

Eenzaamheid kan nare gevolgen hebben zoals depressie, slaapstoornissen, hart- en vaatziekten en drugs- of alcoholverslaving. Ondernemer René Aalders en vrijwilligers van The Treasure uit Hoogeveen komen in actie tegen hiertegen door een gratis benefietmiddag/avond te organiseren waarbij geld wordt ingezameld om eenzame Hoogeveners te kunnen helpen.

Het benefiet vindt plaats op vrijdag 30 augustus tussen 16.00 en 21.00 uur in het Henny Huisman Museum aan de Buitenvaart 2105 in Hoogeveen.

Op het programma staan (live) muziek, zang, voorstellingen en twee veilingmomenten. ‘Het wordt zeker een gezellige middag en avond. Het muzikale programma is nog niet rond, maar het gaat om lokale muzikanten en mogelijk ook landelijke namen. Omdat dit nog niet zeker is, willen we dat nog niet benoemen’, legt Aalders uit. De opbrengsten van deze benefietbijeenkomst worden geheel ten doel gesteld aan eenzame mensen.

Luisterend oor

Aalders: ‘Ik doe dit als mens en als christen. Het is belangrijk om er voor elkaar te zijn. Er is veel eenzaamheid in Hoogeveen’. ‘Niet alleen wij maken ons zorgen, maar ook tal van ondernemers die wij spreken. Het gaat ook niet alleen om eenzame ouderen. Ik zie en spreek ook (hang)jongeren die snakken naar wat aandacht, een luisterend oor. Ouders hebben het druk en de kinderen voelen zich alleen’, vult Erin van The Treasure aan.

Met deze actie hopen vrijwilligers van The Treasure en medeorganisator René Aalders niet alleen wat te kunnen beteken voor mensen die eenzaam zij. Zij willen ook andere mensen te stimuleren om meer naar elkaar om te kijken.

The Treasure hield al eerder een benefiet. Toen in de White Box bij de bioscoop. ‘Even leek dat een fiasco te worden, maar we hebben doorgezet en uiteindelijk was het een succes. Alle tafels zaten vol. Wij geven gewoon niet op’, zeggen de vrijwilligers vol vertrouwen. ‘We hebben veel mensen blij gemaakt en er zijn veel vriendschappen ontstaan.’

Henny Huisman

Destijds wilde Hans Jutstra ook al een steentje bijdragen, maar door omstandigheden lukte dat niet. ‘Nu kunnen wij zijn locatie gebruiken. Echt hartstikke fijn. Hij is goed bevriend met Henny Huisman en hem hebben we ook gesproken. Beide mannen staan achter dit benefiet. Zij vinden het belangrijk dat eenzaamheid wordt bestreden’. Het is trouwens niet zo dat Huisman deze dag aanwezig is in zijn museum. ‘Die kans is gewoonweg klein. Hij zou het proberen, maar hij heeft een drukke agenda.’