Meer dan 100 geïnteresseerden voor seniorenwoongroep

Hoogeveen - De kans dat Hoogeveen een seniorenwoongroep krijgt is een stuk groter geworden. Meer dan 100 geïnteresseerden hebben zich namelijk bij Stichting Welzijnswerk gemeld voor een dergelijke woonvorm. Velen van hen willen ook actief meehelpen om een seniorenwoongroep te realiseren in Hoogeveen.

Er is inmiddels een initiatiefgroep samengesteld. De groep bestaat uit 6 enthousiaste leden, onder voorzitterschap van Winfried van Overbeek. De groep gaat de mogelijkheden onderzoeken hoe, waar, en wanneer één of meerdere woongroepen gerealiseerd kunnen worden in Hoogeveen.

Inmiddels zijn door de initiatiefgroep de eerste contacten gelegd met de gemeente, woningbouwverenigingen, LVGO (Landelijke Vereniging Gemeenschappelijk wonen van Ouderen), enkele al bestaande woongroepen in Nederland, en diverse organisaties die ervaring hebben met het realiseren (begeleiden, ontwerpen en bouwen) van dergelijke woongroepen.

Naoberschap

‘Ouderen blijven veel langer thuis wonen. Hierdoor ontstaat een sterk groeiende behoefte bij 50-plussers naar (op termijn?) levensbestendig wonen, met behoud van zelfstandigheid’, vertelt Van Overbeek. ‘Bij voorkeur zien we dat in combinatie met goede buren, gezelligheid, activiteiten, een beetje op elkaar letten en elkaar helpen waar het kan (zonder directe verplichting). Modern ‘naoberschap’ in de meest ruime zin van het woord eigenlijk.’

Belangstelling? Neem dan contact op met Stichting Welzijnswerk (tel 0528-278855) of via e-mail naar info@swwh.nl.