Offereintoernooi trapt af

Hoogeveen - De 8e editie van het Offerein Voetbaltoernooi start vrijdag. Het door VV Hoogeveen en HZVV georganiseerde toernooi heeft de laatste jaren een vaste plek op de voetbalkaart veroverd. Tijdens de komende editie wordt er gewerkt met een nieuwe opzet. Er zal gestreden worden om twee prijzen: de AH Offerein Bokaal en de Paviljoen Nijstad Cup.

Vier ploegen strijden in een halve competitie om de AH Offerein Bokaal. Deze ploegen moeten uitkomen in de Hoofklasse, 1e klasse of een vergelijkbaar niveau. Voor de komende editie zijn dat VV Hoogeveen zondag, HZVV, MSC en WHC. Daarnaast wordt er gestreden om de Paviljoen Nijstad Cup. Hier kunnen ploegen uit de tweede en derde klasse aan deelnemen aangevuld met HZVV 2. Naast laatstgenoemde ploeg doen Dedemsvaart, Germanicus, Gramsbergen, SC Erica, WKE’16, Nieuw Buinen en Hoogeveen zaterdag hier aan mee.

Hoogeveen treft MCS

Hoogeveen zondag treft vrijdagavond MSC, dat komend seizoen ook weer in de Hoofdklasse speelt. Deze wedstrijd begint om 20.45 uur. HZVV speelt op dezelfde tijd tegen WHC. Dinsdag 20 augustus treft Hoogeveen om 20.15 uur het naar de eerste klasse gedegradeerde WHC. HZVV speelt dan tegen MSC.

Op vrijdag 23 augustus wordt het toernooi om 20.45 uur afgesloten met de kraker HZVV-Hoogeveen. Dit duel wordt gespeeld op het hoofdveld van HZVV. WHC neemt het op dezelfde tijd op tegen MSC.

De loting voor de eerste ronde van de Paviljoen Nijstad Cup heeft Hoogeveen zaterdag gekoppeld aan Dedemsvaart. Een duel met een extra tintje. Danny Kuiper maakte deze zomer immers de overstap van Dedemsvaart naar Hoogeveen zaterdag en doelman Raymon Slot bewandelde de omgekeerde weg. Het duel begint om 19.00 uur op het hoofdveld van Hoogeveen. Op dezelfde tijd speelt HZVV 2 tegen WKE’16 (hoofdveld HZVV). Andere wedstrijden zijn Germanicus-Nieuw Buinen (veld 2 Hoogeveen) en SC Erica-Gramsbergen (veld 2 HZVV). Deze duels beginnen om 19.30 uur.

Veel sfeer tijdens toernooi

Na afloop wordt er geloot voor de tweede ronde die op dinsdag 20 augustus wordt gespeeld. De winnaars strijden dan verder om plek 1 tot en met 4 en de verliezers om plek 4 tot en met 8. Vrijdagavond 23 augustus volgt dan de grote finaleronde. Alle wedstrijden beginnen dan om 19.00 uur. Er zal dan ook voor de nodige sfeer worden gezorgd. Zo is er in de kantine van VV Hoogeveen live muziek met de volkszangers Hans Bakker en Jan Spijkerman.

Tijdens het toernooi wordt er gewerkt aan het parkteerterrein bij de voetbalvelden. Het beste kan daarom geparkeerd worden bij zwembad De Dolfijn. De ingang is dit jaar bij VV Hoogeveen. De ingang bij HZVV kan niet worden gebruikt.

Jeugd tot 14 jaar kan gratis naar binnen. Volwassenen betalen vijf euro, maar kunnen tijdens de eerste speeldag een passe-partout aanschaffen (is ook niet persoonsgebonden). Voor tien euro kan men dan drie speelronden bezoeken. Tijdens een speelronde kan men alle wedstrijden bekijken en vrij van het ene veld naar het andere lopen. De kassa’s zijn een uur voor de eerste wedstrijd geopend. Tevens zal er een gratis programmaboekje worden uitgebracht.