‘Het wordt een geweldige week’

Noordscheschut - Terwijl de meeste dorpsbewoners nog aan het genieten zijn van hun welverdiende vakantie is het bestuur van Commissie Feestweek Noordscheschut (CFN) alweer druk bezig met de voorbereidingen voor de feestweek, die op zondag18 augustus losbarst.

Vanaf volgende week woensdag wordt gestart met de opbouw van de tent en de inrichting hiervan. ‘Dit zorgt altijd al voor veel voorpret en feestvreugde bij de commissie’, weet voorzitter Edwin Talen. De CFN zegt er ook dit jaar in geslaagd te zijn om een fantastische week neer te zetten. Om de woorden van de voorzitter Talen te gebruiken: ‘We hebben onszelf dit jaar weer overtroffen als bestuur.’ Het wordt volgens hem een geweldige week waarbij er genoeg te doen is voor jong en oud. ‘Hier houden wij als bestuur ieder jaar rekening mee bij de organisatie.’

De verwachtingen zijn onder meer hooggespannen van de donderdagavond. ‘Dat wordt een knalfeest met QMusic The Party’, vermoedt Talen.

Geen playbackshow

Opvallend dit jaar is dat de playbackshow, die traditiegetrouw op vrijdagavond werd gehouden als onderdeel van de stratencompetitie, ontbreekt in het programma. Talen legt uit: ‘We hebben er bewust voor gekozen om dit een jaartje over te slaan. De stratenteams hebben aangegeven dat het ieder jaar moeilijker wordt om mensen te enthousiasmeren voor de playbackshow. Als alternatief hebben we een Hollandse Avond voorgesteld. Daar werd positief op gereageerd, wat we dan ook verder hebben uitgewerkt.’ En dus kan iedereen vrijdagavond 23 augustus genieten van de muzikale klanken van diverse Nederlandse topzangers. De gehele avond wordt begeleid door Willie Oosterhuis. Voor velen wel bekend van de hit ‘De Deure’.

Pubquiz

Dit jaar zijn er ook diverse activiteiten van de stratencompetitie die toegankelijk zijn voor omwonenden om aan deel te nemen. ‘Zo kun je je dit jaar als team inschrijven voor de Pubquiz op dinsdagavond, een fietstocht met opdrachten op woensdagmiddag, klootschieten op donderdagmiddag of een potje klaverjassen op vrijdagmiddag.’ Voor het volledige programma verwijst Talen naar de website: www.feestweeknoordscheschut.nl. Ook staat daarop vermeld hoe, waar en hoelaat iedereen zich kan aanmelden voor deelname aan de verschillende activiteiten.

Spectaculaire dag

Zaterdag 24 augustus is alweer de laatste dag van de feestweek Noordscheschut, maar volgens Talen wel de meest spectaculaire dag. ‘Natuurlijk hebben we ’s middags ons meest actieve onderdeel van de stratencompetitie: de zeskamp. Uithoudingsvermogen, concentratie, teamwork en uiteraard een heleboel plezier zijn de ingrediënten van dit parcours, dat ieder jaar steeds pittiger wordt. Na de zeskamp wordt de winnende straat van de stratencompetitie bekendgemaakt.’ Hierna kan eenieder zich even thuis opfrissen en klaar maken voor, volgens Talen, de klapper van deze avond. ‘We starten met drie super knappe meiden waarvan elk een ongekend talent heeft; zingen, saxofoon, mixen. Deze meiden zijn bij velen bekend als Dames Draaien Door. Met een breed repertoire zullen zij ervoor zorgen dat het publiek langzaam wordt opgewarmd voor de afsluitende act van deze avond. We voelen ons als bestuur heel trots dat wij dit jaar de beste coverband van Nederland op het podium hebben staan: The Dirty Daddies. Heel veel mensen hebben al kennis met deze muzikanten kunnen maken tijdens het Muziekfeest Pesse, waarbij ze de uitblinker en ook verrassing van het weekend waren. Zaterdagavond staan ze dus gewoon bij ons. Het dak zal er af gaan en de tent zal volledig op z’n kop komen te staan.’

Er zijn nog een paar kaarten beschikbaar en verkrijgbaar via de website. Hier zijn ook de kaarten te bestellen voor de donderdag- en vrijdagavond.