Noordscheschut schiet uit de startblokken

Noordscheschut - Noordscheschut heeft vrijdag afgetekend gewonnen van s.v. Pesse. Tijdens de eerste ronde van het Prent Dorpentoernooi waren de weergoden de organisatie goed gezind, binnen de kalklijnen regende het echter doelpunten.

De gasten uit Pesse bleken bij lange na niet opgewassen tegen de dadendrang van de thuisploeg. Ondanks dat er nog maar één keer was getraind en er lustig op los werd gewisseld, werd Pesse verpulverd met 8-0.

Lakens uitgedeeld

Van meet af aan deelde Noordscheschut de lakens uit. In de 5e minuut was het bij de tweede goede mogelijkheid al raak. Kevin van Dalen tekende met een droge schuiver van afstand de 1-0 aan. Hierna mocht Pesse een tweetal corners nemen, maar die zouden, naar later bleek, enkele van de schaarse wapenfeiten van de opponent blijken. In de 10e minuut bracht Marco Hartman beheerst de 2-0 op het scorebord. Enkele minuten later was het opnieuw Hartman die doel trof, 3-0. In de 41e minuut completeerde Hartman een loepzuivere hattrick: 4-0. Ook na rust combineerde Noordscheschut er lustig op los en was Pesse niet bij machte om de thuisploeg aan banden te leggen. In de 51e minuut bracht invaller Danny Kiekebelt de 5-0 op het scorebord. In de 67e minuut trof een invaller, Rijnald Vos, doel: 6-0. Na deze fase geloofde Pesse het wel. In de absolute slotfase tilden Vos en Mol de score nog naar 8-0. De eersteklasser was heer en meester in dit eerste treffen en mag het nu gaan opnemen tegen buurman SCN, dinsdag 13 augustus om 19.00 uur op het sportpark in Nieuwlande.

Hollandscheveld onderuit

Hollandscheveld streed op het sportpark van Noordscheschut tegen SCN. Nieuwkomer Strijker tikte na 25 minuten de 1-0 voor Hollandscheveld binnen. SCN kwam beter in de wedstrijd en werd vaker gevaarlijk in de zestien. Na een halfuur spelen beging Span een overtreding op de achterlijn. De bal ging op de stip en werd kansloos achter Hollandscheveld-keeper Vos geschoten door Jeffrey Marissen. Kort daarna ging de bal voor de tweede maal op de stip na een overtreding van Vrieling. Vos bracht redding, maar de rebound werd alsnog tegen de touwen gewerkt, opnieuw door Marissen. Nog voor rust kwam Hollandscheveld op gelijke hoogte door Strijker: 2-2. Hollandscheveld begon goed aan de tweede helft en kwam al snel op voorsprong dankzij Snippe: 3-2. Daarna zakte de organisatie van de Hollandschevelders in elkaar. Veel slordig balverlies zorgde ervoor dat SCN continu kon counteren. Via een knappe combinatie werd de 3-3 binnengeschoten. Vervolgens kon de ploeg uit Nieuwlande nog tweemaal vrij op Ter Steege af en tweemaal was het raak. Vooral de laatste goal van Dave Slomp namens SCN was er eentje om in te lijsten. Eindstand: 3-5. Door het verlies mogen de Hollandschevelders het dinsdag opnemen tegen Pesse. SCN mag zich opmaken voor de wedstrijd tegen Noordscheschut. Beide ploegen trappen dinsdag om 19.00 op het sportpark van SCN in Nieuwlande.

Protos wint na strafschoppen

Zaterdag stond debutant en nieuwbakken derdeklasser Protos klaar voor routinier Tiendeveen. Tiendeveen was deze middag geenszins van plan als kanonnenvoer te gaan dienen voor de mannen uit Steenwijksmoer. Na 20 minuten werd Dennis Spang onreglementair gestopt in het doelgebied van Tiendeveen, waarbij scheidsrechter Lubbers niet anders kon dan de bal op de stip te leggen. Aanvoerder Michel Overweg nam zijn verantwoordelijkheid en schoot beheerst door het midden in. De ban was gebroken en Protos kwam verdiend op 1-0. Tiendeveen kwam dankzij spits Ismaël Ucan weer op gelijke hoogte. Deze stand gaf ook goed de krachtsverhoudingen weer tussen beide ploegen voor rust. Na rust werd Protos sterker en Tiendeveen had moeite om van de eigen helft te komen. De belegering op het doel van Tiendeveen resulteerde wederom in een penalty, die werd benut door Overweg, 2-1 voor Protos. Ismaël Ucan schoot niet veel later zijn tweede doelpunt knap binnen en Tiendeveen trok zo een gelijkspel naar zich toe, waarbij ze beide kansen zagen om middels penalty’s alsnog de overwinning op te eisen. Deze penalty’s werden uiteindelijk door Protos beter genomen, die deze serie met 3 tegen 2 won. Resultaat is dat Protos donderdagavond in Nieuwlande aantreedt tegen Elim, dat ook via een strafschoppenserie won van sv Hodo.

Titelhouder sc Elim door

Op de tweede toernooidag speelde sc Elim op de thuisbasis tegen derdeklasser sv Hodo. Met een vreemdelingenlegioen aan spelers voor de neutrale toeschouwer moest trainer Benjamins starten aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Met slechts 6 basisspelers van het afgelopen seizoen werd er met vlagen goed voetbal op de grasmat gelegd. Er waren kansjes over en weer maar beide ploegen konden het net niet vinden of beide keepers hielden hun doel schoon. Hodo kwam echter dankzij Annen toch op voorsprong. Na ruim een half uur spelen zette M. Doldersum Elim op 1-1-. Na de rust had sc Elim meer overwicht maar wist dit niet in scoren uit te drukken. Vlak voor tijd liet de ingevallen Wagenaar Hodo juichen want zijn van richting veranderde schot op de rug van centrale verdediger Veld verdween pardoes achter keeper Hidding (1-2). Hiermee leek het pleit beslecht voor sc Elim., maar in de extra tijd wist Y. Benjamins met het hoofd tot ieders verbazing de bal achter keeper Hoorn te leggen (2-2). Penalty’s volgden. Het werd daarbij 3-4 voor Elim. Elim treedt donderdagavond aan tegen v.v. Protos uit Steenwijksmoer op het sportbark ‘t Hoge Bos in Hollandscheveld.