Popkoor Just Fun haalt flink bedrag op voor Oranje Fonds

Zuidwolde - In Drenthe hebben collectanten 14.389,42 euro opgehaald tijdens de landelijke Oranje Fonds Collecte. In totaal leverde de collecte dit jaar 479.306,87 euro op. 777 organisaties uit heel het land hebben deelgenomen aan de collecteweek die van 11 tot en met 15 juni gehouden werd.

De organisatie die in Drenthe het meeste geld wist in te zamelen is voor het vierde jaar op rij Popkoor Just Fun uit Zuidwolde. Zij wisten 1.123,08 euro bij elkaar te collecteren om iets extra’s te doen voor hun vrijwilligers. De hoogste opbrengst werd dit jaar ingezameld door Lotuz Dagbesteding uit Velsen. Zij haalden maar liefst 3.394,91 euro op. De collectanten leverden het opgehaalde collectegeld in bij een RegioBank in de buurt. Zij zorgden vervolgens voor een vlotte en veilige afdracht van het geld.

De vrijgevigste gemeente van Drenthe is De Wolden. Daar kregen de collectanten gemiddeld 0,45 euro per bereikte voordeur.

Dankbaar

Peter Douwes, directeur Oranje Fonds: ‘We zijn de duizenden collectanten die hebben meegedaan aan de Oranje Fonds Collecte ontzettend dankbaar voor hun inzet. Met het ingezamelde geld kunnen wij veel projecten steunen die mensen met elkaar verbinden. Zo kunnen we ervoor zorgen dat mensen zich niet eenzaam meer voelen, uit de armoede gehaald worden of ondanks een beperking gewoon mee kunnen doen in Nederland.’