Rijbewijskeuringen voor senioren

Hoogeveen - Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen eens per maand terecht bij de rijbewijskeuringsarts in multifunctioneel centrum De Magneet aan de Grote Beer 20.

Voor informatie en een afspraak kan men bellen naar het landelijke afsprakenbureau: 036-7200911. Zelf een datum reserveren kan via de website: www.rijbewijskeuringsarts.nl. Het is niet mogelijk rechtstreeks bij de locatie een afspraak te maken.

Gezondheidsverklaring

Een medewerker van het afsprakenbureau legt uit: ‘Voordat u naar de keuring gaat dient er eerst een Gezondheidsverklaring gekocht te worden. Die is verkrijgbaar bij de gemeente en via internet op mijn.cbr.nl (inloggen met DigiD). U beantwoordt de vragen en stuurt de Gezondheidsverklaring naar het CBR. Het kan een aantal weken duren voordat u de papieren die de arts moet invullen thuisgestuurd krijgt van het CBR (per post of via de mail). De verwerking en beoordeling door het CBR kunnen meerdere maanden in beslag nemen. Geadviseerd wordt om ruim van tevoren een afspraak te maken voor de keuring. Ook inwoners uit omliggende gemeenten zijn welkom.