Prent Dorpentoernooi gaat morgen van start

Noordscheschut - De vierde editie van het Prent Dorpentoernooi gaat vrijdag van start. De aftrap van het voetbaltoernooi vindt plaats op het sportpark van vv Noordscheschut. Op dit sportpark spelen Hollandscheveld en SCN tegen elkaar. Gastheer Noordscheschut komt in actie tegen sv Pesse. Beide wedstijden beginnen om 19:00 uur.

Het Prent Dorpentoernooi heeft inmiddels een gevestigde naam in de regio. Nadat vorig seizoen de hoofdsponsor goedkeuring had gegeven aan een nieuw driejarig contract, kon de organisatie zich opmaken voor deze vierde speelronde. Het concept staat ieder jaar vast. De vijf organiserende verenigingen, sc Elim, SCN, Noordscheschut, Hollandscheveld en sv HODO, bouwen aan het toernooi vanuit de eigen sportparken.

Ieder jaar worden drie gastverenigingen uitgenodigd om mee te spelen met het toernooi, dat goed georganiseerd en aantrekkelijk wordt bestempeld. Voor dit jaar waren wederom Lutten, Pesse en Tiendeveen vastgelegd, maar Lutten trok zich terug. In Protos uit Steenwijksmoer werd een waardige vervanger gevonden. De zondag derdeklasser is bekend van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi.

Penaltybokaal

Nieuw dit jaar is de Prent Penaltybokaal. Vanuit elke deelnemende vereniging spelen jeugdleden mee tijdens de voorronden. Tijdens elke ronde mogen de spelers proberen om de finale te halen, die wordt afgewerkt tijdens de grote finaledag in Hollandscheveld. Het complete speelschema en de verdere uitleg omtrent het penaltyschieten kunt u vinden op de diverse sociale media. De toegang tijdens het toernooi is gratis.

De indelingen en het speelschema zijn inmiddels al een tijdje gepubliceerd. Ook de scheidsrechters weten tijdens de poule fase welke wedstijden ze mogen leiden. Ter kennismaking zijn alle team leiders geïnterviewd. Zij hebben in persoonlijke bewoording hun eigen verenigingen aan het publiek voorgesteld. De artikelen zijn te lezen via de sociale media van het Prent Dorpentoernooi zoals de website www.dorpentoernooi.nl.