Lauran Hazen 50 jaar actief als accountant

Hoogeveen - Lauran Hazen was donderdag 1 augustus maar liefst 50 jaar werkzaam in het accountantsvak. Daarnaast is hij in 2019 al 40 jaar afgestudeerd als registeraccountant.

De maatschappelijk zeer actieve Hazen werd door MAN Ondernemersadvies verrast met een hartelijke ontvangst en met een flinke fles champagne. Hazen, die in 2016 medeoprichter was van MAN Ondernemersadvies, is momenteel als adviseur aan dit moderne adviesbureau verbonden.

Ondernemerschap kriebelde

Na de klassieke HBS-A startte Hazen zijn loopbaan in de accountancy in 1969 bij Doornbos, De Brey, Spits en Co in Zwolle. Dat kantoor is uiteindelijk opgegaan in het huidige PWC. Hij ging vervolgens studeren als registeraccountant. Destijds nog een studie in de avonduren en op de gehele zaterdag. Uiteindelijk werd hij directeur van Reyn de Blaey en Co aan de Hoofdstraat in Hoogeveen. Dit kantoor werd door de toenmalige Moret Ernst & Young overgenomen. Na enige jaren als directeur/vennoot bij Moret te hebben gewerkt, kriebelde het ondernemerschap en werd de praktijk in Hoogeveen en Emmen voortgezet onder de naam NNO Accountants en belastingadviseurs. Hazen (66 jaar) is inmiddels naast ondernemer en eigenaar van NNO ook een tweede specialistisch accountantskantoor begonnen onder de naam Acvobe (accountants voor bewindvoerders) en daarnaast als adviseur betrokken bij MAN Ondernemersadvies.

Lintje

Daarnaast is hij actief bij het museum voor valse kunst, bij de rooms-katholieke parochie, in de damsport en vele kennen hem als secretaris/penningmeester van vereniging Ondernemend Hoogeveen. Voor al zijn maatschappelijke activiteiten is Hazen in 2018 namens de majesteit voorzien van een lintje, maar het liefst is hij nog iedere dag aan de slag met de financiële en fiscale zaken van diverse MKB-bedrijven in onze regio en verder het land.