Zifyon Djaboe maakt overstap van HZVV naar Hoogeveen zaterdag

Hij heeft lang getwijfeld, maar besloot uiteindelijk toch de overstap te maken van HZVV naar buurman Hoogeveen zaterdag. De 21-jarige Zifyon Djababoe speelde tot afgelopen seizoen in HZVV 2 en wilde graag eens in een eerste elftal spelen. De kansen bij HZVV waren hierop miniem en bij de zaterdagtak van de buurman groter.

Hoewel de beide clubs een prima verstandhouding met elkaar hebben en regelmatig samenwerken, blijft een overstap naar de buurman gevoelig. ,,Tot nu toe vallen de reacties mee”, deelt Djababoe zijn eerste ervaringen. ,,Vrienden van mij vonden het wel jammer, maar begrepen het ook wel. Natuurlijk wordt er veel gedold, omdat veel spelers van HZVV en Hoogeveen buiten het voetballen ook met elkaar omgaan. Dat maakt de stap ook een stuk kleiner omdat je veel jongens al kent.”

Lang de boot afgehouden

De overstap naar Hoogeveen kwam niet uit de lucht vallen. ,,Ze hadden mij al vaker gevraagd, maar ik heb lang de boot afgehouden”, zegt Djababoe. ,,In eerste instantie heb ik ook aangegeven bij HZVV te blijven, maar twee weken later belden ze weer omdat Damian Dissel vlak voor het sluiten van de overschrijvingstermijn had aangegeven te vertrekken. De kansen op een basisplaats werden daardoor ook groter en voor mij was dat doorslaggevend om de stap alsnog te maken.”

Concurrentie bij HZVV enorm

Wat ook meespeelt is dat Djababoe bij Hoogeveen in een eerste elftal kan spelen. ,,Dat was voor mij de belangrijkste reden”, zegt hij. ,,Bij HZVV is de concurrentie enorm en zag ik dat niet gebeuren. Natuurlijk speel je bij HZVV 2 ook op een hoog niveau, maar de entourage er omheen is natuurlijk een stuk minder. De ouders van de spelers komen kijken, maar dan houdt het vaak wel op.”

Het is duidelijk voor welke posities Djababoe naar Hoogeveen komt. ,,Ik ben een echte aanvaller. Ik moet het vooral van mijn acties en assists hebben. Mijn scorende vermogen kan nog wel wat beter en dat hoop ik bij Hoogeveen verder te ontwikkelen.”

Eerste oefenwedstrijd

Hoogeveen zaterdag speelt vrijdag 16 augustus de eerste oefenwedstrijd. Tweedeklasser Dedemsvaart is dan de tegenstander. De wedstrijd om de Paviljoen Nijstad Cup begint om 19.00 uur. Op dezelfde tijd speelt HZVV 2 tegen WKE’16.

Andere wedstrijden zijn Germanicus – Ruinerwold en SC Erica – Gramsbergen. Deze duels beginnen om 19.30 uur.

Op dezelfde avond wordt er ook gespeeld om de Offerein Bokaal (Hoofdklasse/ 1e klasse). Om 20.45 uur staan dan de wedstrijden Hoogeveen – MSC en HZVV – WHC op het programma.