Schoonzoon door been geschoten: kogel werd teruggevonden in meterkast woning Hoogeveen

Een 60-jarige Assenaar die ervan wordt verdacht dat hij zijn schoonzoon (32) in Hoogeveen heeft neergeschoten, blijft in de gevangenis. Dat heeft de rechtbank dinsdag besloten.

De schietpartij was op 28 maart van dit jaar bij de voordeur van de woning van het slachtoffer aan de Albert Steenbergenstraat in Hoogeveen.

Dinsdag zou de strafzaak tegen de verdachte inhoudelijk worden behandeld, maar dat ging niet door. De officier van justitie vroeg om uitstel om dat enkele onderzoeksrapportages nog niet binnen waren. Zo moet de badjas van het slachtoffer nog door het NFI worden onderzocht op sporen. Dit moet meer duidelijkheid geven over de afstand waarvan is geschoten.

Pistool

De Assenaar zou ondertussen een volledige bekentenis hebben afgelegd. De man is naar Hoogeveen gereden met een pistool, een Zastava type M57. Toen zijn schoonzoon opendeed, schoot hij de man in zijn linkerbeen. De kogel kwam uit het been en is later teruggevonden in de meterkast van de woning.

Advocaat Meindert Doornbos zegt dat zijn cliënt had gehoord dat zijn dochter door het slachtoffer was mishandeld. ,,Hij reageerde zo heftig omdat hij zelf in zijn jeugd is mishandeld.”

Volgens de advocaat was de man niet van plan om te schieten op zijn schoonzoon. Hij zou alleen willen dreigen om te zorgen dat de vermeende mishandeling zou stoppen. De Assenaar is vrij snel na het schietincident op straat in Hoogeveen opgepakt. Zijn advocaat vroeg de rechtbank om hem in afwachting van inhoudelijke behandeling vrij te laten. Dat verzoek is afgewezen.

Levensbedreigende bloedingen

Volgens de officier is de kogel door het bovenbeen van het slachtoffer gegaan en hadden er vitale delen geraakt kunnen worden, zoals een slagader. Hierdoor kunnen levensbedreigende bloedingen ontstaan.

Wanneer de strafzaak inhoudelijk wordt behandeld is nog niet bekend.