Indonesië in de Wereldwinkel

Hoogeveen - De tweede Pulledag in de Wereldwinkel Hoogeveen, die Mexico als thema had, moest voortijdig worden afgebroken vanwege de extreme hitte. ‘Helaas, maar vol enthousiasme gaan we verder’, zegt Cecilia Rosdorff namens de Wereldwinkel.

Pulledag 3 en 4 (1 en 8 augustus) staat Indonesië in de aandacht. ‘Onze Wereldwinkel heeft véél producten uit Indonesië. Bijvoorbeeld boeddha's in allerlei soorten en maten en niet te vergeten de verlegen Yogi-man, waar zo'n mooi verhaal bij hoort en die een symbool is van nieuw leven.’ Verder kleurrijke metalen dierfiguren die door een familiebedrijfje op het platteland van Bali gemaakt worden. Uit Bali komen ook mobiles, die gevormd worden van ijzerdraad en opgevuld met warme vloeibare resin (een soort hars). En er zijn de mozaïekschalen, die van aardewerk zijn en uit Lombok komen. Daarna worden ze geverfd in Bali en tenslotte komen ze bij een familiebedrijf waar voornamelijk vrouwen zich bezighouden met het beplakken van de schalen met allerlei kleuren glas. Overal wordt gewerkt volgens fairtrade principes: aandacht voor mens en milieu. Op beide Pulledagen worden al deze producten aangeboden met 10 procent korting.

Ook de winkel wordt helemaal in Indonesische sferen is aangekleed: de Mexicaanse etalagepop is getransformeerd tot een Indonesische dame en er is passende muziek.

Op de derde Pulledag, 1 augustus, wordt bovendien een mand met fairtradeproducten verloot.