Shetlander Frederiek gaat op avontuur, politie plukt haar van A28

Een pony wandelde in de nacht van 20 op 21 juli op de A28 tussen Hoogeveen en Pesse. De politie kwam de Shetlander tegen en vroeg zich af wie de eigenaar was. Na een zoektocht bleek pony Frederiek vanuit Anholt haar reis naar Nijmegen op eigen houtje voort te zetten.

Frederiek is deel van een vierspan Shetlanders. Samen met baasje Niek Gosker (72) en verzorgster Simone Gorter (17) zijn ze met een kar beladen met kampeerspullen onderweg van Staphorst naar Nijmegen. De eerste dag waren de pony’s braaf, maar in de nacht bleek het viertal de smaak van het avontuur in de hoefjes te hebben en braken uit het weiland in Anholt waar zij verbleven. Drie pony’s (Josje, Nikki en Katy) werden teruggevonden in een weiland, maar Frederiek was spoorloos.

De opluchting was groot toen na uren zoeken, ook via sociale media, bleek dat de politie Frederiek van de snelweg tussen Pesse en Hoogeveen had geplukt. Gezond en wel is daarna de tocht voortgezet naar Koekangerveld. 

Niek wilde graag met de kar en de pony's naar Rome. Omdat die tocht toch iets te lang is, gaat de reis nu naar Nijmegen en terug. Wie meer wil lezen over deze tocht kan dit lezen op Simone's blog.