Politie zet beelden online van mogelijke brandstichter in Hoogeveen

De politie heeft beelden online gezet van een mogelijke brandstichter die actief was in de vroege ochtend van maandag 10 december 2018. Twee auto’s werden die nacht verwoest en twee raakten zwaar beschadigd. Een bewakingscamera maakte opnames van de verdachte.

Op die beelden is een man met een hond te zien, die richting geparkeerde auto's aan de Regulus loopt.,,Deze man liep naar de auto’s die daar geparkeerd stonden en verdween uit het zicht van de camera. Even later kwam hij weer in beeld en liep hard weg. Direct na zijn vertrek was het lichtschijnsel van vlammen op de beelden te zien", meldt een woordvoerder van de politie.

De brandstichting was 's nachts tussen 3.00 4.30 uur.

Onschuldig

In februari hield de politie een verdachte aan in verband met de autobranden. De man bleek er niks mee te maken te hebben. ,,De brandstichting was al in december 2018, maar door nu toch nog het beeldmateriaal te publiceren waarop de verdachte en zijn hond te zien zijn, wil de politie achter zijn identiteit komen en deze zaak oplossen", aldus een woordvoerder van de politie.