Daan van Geel niet weg te denken bij CH de Wolden

Veeningen - Amper vier dagen na de succesvol verlopen Europese kampioenschappen voor Young Riders, Juniors & Children is donderdag in Veeningen de vijftiende editie van het jaarlijkse CH de Wolden begonnen.

Op deze eerste dag kwamen direct al enkele toppers in actie, zoals Jeroen Dubbeldam uit Weerselo (oud-Olympisch kampioen, voormalig wereldkampioen en Europees kampioen), Gerco Schröder uit Tubbergen en Piet Raymakers jr. uit Deurne. Daarnaast waren vele deelnemers uit deze regio actief, onder wie Manon van der Sluis (De Schiphorst), Job Oldenziel (Gieten), Albert Zoer (Echten), Jeroen Broek (Veeningen), Michael Greeve (Veeningen), Angelique Hoorn (Wanneperveen) en Bert-Jan Zuidema (Linde).

Daan van Geel

Bij de strijd om de Stal Broek Prijs, een rubriek met twee fasen en hindernissen van 1.30 meter, was het Daan van Geel die lange tijd bovenaan stond. Met Fernando, een 9-jarige ruin, ging deze ruiter uit Gees al in de tiende rit zonder fouten door het parcours. En nadat twee derde van de ruim honderd deelnemers in de ring was geweest, prijkte zijn naam nog bovenaan. Pas in de 81e rit stootte Pim Mulder de ruiter uit Gees van de eerste plek. Uiteindelijk werd Van Geel vijfde. De winst ging naar de Duitser Niclas Baule. Hoewel Van Geel wat wegzakte uit de top keek hij tevreden terug: 'De eerste fase ging heel vloeiend en de tweede fase kende ook de mogelijkheid om enkele korte wendingen te nemen. Een mooi parcours voor de eerste dag.'

Bijzonder is dat Daan van Geel bij tot nu toe alle vijftien jaargangen van CH de Wolden als ruiter heeft geacteerd in de piste in Veeningen. 'Ik kom er heel graag. We kunnen heel veel jonge paarden op het concours uitbrengen en dat is ideaal voor onze stal', stelde Van Geel, die samen met zijn echtgenote (en amazone) Mareille Schröder een eigen stal heeft in Gees. 'Daar hebben we zo’n dertig paarden staan. En van die dertig kunnen we hier zo’n twintig in de piste brengen.'

Albert Zoer

Later op de dag wist de Duitser Niclas Baule trouwens ook de Stoeterij Sterrehof Prijs (over hindernissen van 1.40 meter) in de wacht te slepen. Daarin eindigde Albert Zoer uit Echten op de vierde plaats: hij reed met Florian foutloos rond, in 56.42.

De laatste rubriek van de dag was de HBC Stal Prijs, een parcours direct op tijd over 1.35 meter. Daarin was Georgia Tame met Clintofino het meest succesvol. Haar foutloze rit eindigde in 55.82. Siebe Kramer werd met Evermeta derde in een tijd van 57.62. Albert Zoer werd hier vijfde met Freedom.