Organisatie vult Pulledagen anders in; donderdagen hebben vast programma

De Pulledagen starten donderdag, maar zijn dit jaar anders dan de voorgaande jaren. De organisatie neemt afscheid van de verschillende thema’s. De zes Pulledagen hebben een vast programma.

De kinderrommelmarkt, braderie en warenmarkt blijven en worden aangevuld met kraampjes waar oude ambachten worden uitgevoerd. Naast de oude ambachten is er ook aandacht voor het verleden van Hoogeveen. Zo is er elke Pulledag een historische stadswandeling.

Ook is er Pulle Wark. Hierbij lossen de deelnemers net als de pullevaarders pullen, op de manier zoals dat vroeger ook ging. Voor de kinderen is er een kidstent, kindertheater, pulledames op stelten, selfiespot, springkussen, draaimolen en ballonnenclown.

Historie Pulledagen

De Pulledagen worden op donderdag gehouden, omdat vroeger de boeren uit de omgeving donderdagmorgen aan de pulle (melkbus) hun weekopbrengst in een envelop ontvingen. Ook zaten hierin de kwaliteitsgegevens van de melk. De boerinnen gingen op donderdag naar de markt in Hoogeveen om met dit geld hun voorraad aan te vullen en boodschappen te doen.

Het programma van de Pulledagen is te vinden op www.hihoogeveen.nl