Jerry van Dalen schuift alle dames en heren van buikschuifbaan

Hoogeveen - Het Open Hoogeveens Kampioenschap Buikschuiven (OHKB) 2019 is een prooi geworden voor Jerry van Dalen. De man van het team 100+ schoof alle deelnemende dames en heren van de baan. Tijdens een spannende finaleronde bleef Jerry Mike Duinkerken uiteindelijk 35 centimeter voor. Pascal Groote eindigde als derde.

Het kampioenschap vond plaats op de ijsbaan aan de Terpweg. Het was waarschijnlijkheid de laatste keer dat dit kampioenschap op deze locatie werd gehouden in verband met de bouw van de ijsbaan. De organisatie zoekt daarom al naar een andere geschikte locatie.

Er werd tijdens deze 13e editie een sportieve strijd geleverd door 38 deelnemers. De weersomstandigheden waren natuurlijk verre van ideaal, met een tempratuur van 18 graden is het best fris als je een nat lichaam hebt na het schuiven. Enkele deelnemers stonden dan ook zo nu en dan stevig te bibberen naast de baan.

Er werd dit jaar ook weer gestreden in de teamcompetitie. Hierbij ging de eerste prijs naar het team van 100+, de tweede prijs was voor het team van Het Koetshuis en de derde prijs ging naar de deelnemers van het Anti Bakkersteam.

Intussen mag Jerry van Dalen zich een jaar lang de titel ‘Buikschuifkampioen van de gemeente Hoogeveen’ dragen.