Stomdronken Hoogevener veroorzaakt aanrijding in Kerkenveld: werkstraf en rijontzegging

Een 63-jarige automobilist uit Hoogeveen heeft een aanrijding veroorzaakt terwijl hij zwaar onder invloed was van alcohol. De man gaf dat maandag bij de politierechter toe.

Aan het einde van de middag in september 2017 botste hij tegen een geparkeerde auto in Kerkenveld. De man reed door na de aanrijding. Maar een getuige noteerde zijn kenteken. Korte tijd later stond de politie op de stoep. Uit een blaastest bleek volgens de officier van justitie dat hij vijf keer meer had gedronken dan is toegestaan voor een automobilist. De Hoogevener zei dat hij 1,5 liter wijn op had.

Problemen

De politierechter wilde weten waarom hij met al die drank op was gaan rijden. ,,Ik had toen een drankprobleem. Nu niet meer. De dag van de aanrijding kwamen alle problemen boven. Ik zag het niet meer zitten." Door de aanrijding raakte de geparkeerde auto flink beschadigd.

Volgens de officier van justitie had de man de bewuste dag zeker achttien glazen alcohol gedronken. ,,Door met zo'n grote hoeveelheid alcohol achter het stuur te stappen, heeft hij de veiligheid van andere weggebruikers ernstig in gevaar gebracht. Er hadden wel gewonden of doden kunnen vallen."

Schadevergoeding gedupeerde

De officier zei dat de man 179 dagen zijn rijbewijs is kwijt geweest. Zij eiste vijftig uur werkstraf en een rijontzegging van 450 dagen, waarvan 271 dagen voorwaardelijk. De politierechter stelde vast dat de Hoogevener extreem veel alcohol op had. Hij is het eens met de straf die door de officier is geëist. De rechter vindt ook dat hij de gedupeerde 132 euro schadevergoeding moet betalen. De straf valt lager uit, omdat het lang heeft geduurd voordat de zaak is behandeld.