Meer dan 24.000 euro voor rolstoelbus Mees; moeder Mariëlle in tranen

Zuidwolde - Een prachtig moment op het Europees Kampioenschap voor de Childeren, Junioren & Young riders. De veiling die zaterdagavond plaatsvond bracht meer dan 24.000 euro op voor een rolstoelbus voor Mees en zijn ouders uit Zuidwolde. Ze kregen de cheque zondag overhandigd.

Na de officiële veiling, waar de lunchbon van twee-sterren restaurant De Groene Lantaarn te Staphorst werd geveild, bleven de bedragen binnenstromen. De lunchbon werd zaterdagavond geveild voor 3600 euro, een bedrag dat werd geboden door ruiter Karim Fares.

Teller blijft doorlopen

Na de officiële veiling kwam er nog meer binnen. De teller bleef doorlopen en de veiling voor het goede doel bracht, nadat alles was geïnventariseerd, het ongekende bedrag van maar liefst 24.500 euro op. Dat is meer dan voor aanschaf van een rolstoelbus nodig is, maar van het geld kunnen er meer aanpassingen ten behoeve van een ‘normaal’ leven van Mees worden gedaan. Moeder Mariëlle Zantingh was tot tranen toe geroerd, toen ze zondagmiddag ten overstaan van de duizenden bezoekers op het terrein van CH de Wolden de nieuwe cheque in ontvangst mocht nemen.

MECP-2 (Rett-syndroom)

Mees is een jongetje van 5 jaar met MECP-2 (Rett-syndroom). Hij is ernstig meervoudig beperkt en kan niet lopen en praten. Mees heeft epilepsie, een lage spierspanning en is hypermobiel en vorig jaar is bij hem een PEG sonde geplaatst waardoor hij nu sondevoeding krijgt toegediend. Mees is 24 uur per dag van zorg afhankelijk.

Om Mees thuis te kunnen blijven verzorgen en hem de beste zorg te kunnen geven, moet het huis worden aangepast en is een rolstoelbus nodig. Deze bus komt er zeker.