Spectaculaire Mexicaanse Pulledagen bij de Wereldwinkel

Hoogeveen - De komende zes Pulledagen zijn er bijzondere activiteiten te beleven bij de Wereldwinkel aan de Hoofdstraat 59. Drie verschillende landen krijgen speciale aandacht. Mexico op de donderdagen 18 en 25 juli, Indonesië op 1 en 8 augustus en Zimbabwe/Afrika op 15 en 22 augustus.

De Wereldwinkel begint dus met Mexico. De etalage wordt ingericht met zoveel mogelijk producten uit Mexico en is versierd met kleurrijke Mexicaanse vlaggetjes. Er is vooral veel Mexicaans aardewerk. Dit aardewerk is gemaakt van gietklei, afkomstig uit de Mexicaanse heuvels. Meestal is het een familiebedrijf dat de klei verder verwerkt. In zo'n bedrijf werken vooral vrouwen. Zij werken onder goede omstandigheden en hun verdiensten worden bijvoorbeeld besteed aan onderwijs voor de kinderen.

Lassowerpen

Al deze producten zijn te koop op de Pulledag met 10 procent korting. Bijzonder is de Mexicaans aangeklede etalagepop, die overigens niet te koop is. Verder is er Mexicaanse muziek en er is een reuzencactus waarop lassowerpen geoefend kan worden.

Bovendien wordt er een royaal met fairtrade producten gevulde mand verloot.