Henry Rutgers wint Singelloop Hollandscheveld voor derde keer op rij

In 1938 beleefde Hollandscheveld zijn eerste Singelloop. De singels zijn verdwenen, maar de Singelloop, een van Nederlands oudste hardloopwedstrijden, is nog steeds springlevend. Bijna 300 lopers renden de 72ste uitgave.

Henry Rutgers (Noordscheschut) won de 10 kilometer voor de derde keer op rij, zaterdagavond deed hij dit in 32.51 minuten.

Vier ronden

Geheel volgens traditie was de hoofdschotel verdeeld over vier ronden van 2500 meter. Rutgers nam meteen na de start de leiding en stond deze niet meer af. Aanvankelijk volgden de Hoogeveners Jef Poelman en Gert-Jan Stevens hem, in de tweede ronde sloot Yke Zoetendal (Joure) zich bij dit duo aan. De Fries had zijn krachten goed verdeeld en werd tweede op 13 tellen. Twaalf seconden na hem finishte Poelman als derde.

Voor Rutgers was het de eerste wedstrijd na zijn zege in de halve marathon van Klazienaveen, eind mei. ,,In een potje vriendschappelijk voetbal had ik een gekneusde rib opgelopen. Ik train weer sinds twee weken en dan is 10 kilometer toch wel erg lang. Maar ik ben weer op de weg terug, heb een goede tijd gelopen’’, sprak hij.

Vrouwen

De vrouwenwedstrijd was eenzijdig. De Meppelse Fleur Baljet liep hierin gemakkelijk naar een grote voorsprong. Haar winnende tijd was 38.10 minuten met drievoudig winnares Anne van Schuppen (Emst) als tweede op 3.59 minuten en Janneke Molenhuis (Nijeveen) als derde op 4.18 minuten.