Nieuw Buinen vervangt Ruinerwold op Paviljoen Nijstad Cup

De organisatie van het Offerein Voetbaltoernooi is er in geslaagd een vervanger te vinden voor Ruinerwold. Tweedeklasser Nieuw Buinen zal het deelnemersveld bij de Paviljoen Nijstad Cup weer compleet maken. Het door v.v. Hoogeveen en HZVV georganiseerde toernooi wordt gespeeld op vrijdag 16 augustus, dinsdag 20 augustus en vrijdag 23 augustus.

De Paviljoen Nijstad Cup is een nieuw initiatief. Acht tweede- en derdeklassers strijden om de hoogste eer. Ruinerwold was de laatste jaren vaste deelnemer. De ploeg degradeerde dan wel naar de vierde klasse, maar mocht op basis van de reeds eerder gedane uitnodiging gewoon deelnemen. De nieuwe technische staf heeft op dit moment echter te maken met veel blessureleed en een smalle selectie. Men wil de voorbereiding dan ook graag wat rustiger opbouwen. De organisatie van het Offerein Voetbaltoernooi werd dan ook benaderd of er een vervanger gezocht kon worden. Die vond de organisatie met het door Eric Prins getrainde Nieuw Buinen.

Programma

Vrijdag 16 augustus is de eerste speelronde van toernooi. In de strijd om de Offerein Bokaal (hoofdklasse/eerste klasse) staan de duels MSC tegen Hoogeveen zondag en HZVV tegen WHC op de rol, aanvang 20.45 uur. Op dezelfde avond wordt ook de eerste ronde van de Paviljoen Nijstad Cup afgewerkt. Hoogeveen zaterdag en Dedemsvaart trappen om 19.00 uur af. Verder speelt HZVV 2 tegen WKE’16. Ook deze wedstrijd begint om 19.00 uur. Andere wedstrijden zijn Germanicus – Nieuw Buinen en SC Erica – Gramsbergen. Deze duels beginnen om 19.30 uur. Na afloop wordt er geloot voor de volgende ronde. De deelnemers aan de Offerein Bokaal werken een halve competitie af.