Juf Tineke neemt afscheid van Hoogeveense basisschool De Schuthoek

Juffrouw Tineke le Feber nam afgelopen week afscheid 'haar Schuthoek'. De afscheidsdag startte met een ontbijt bij haar huis in Fort. Nadat de politie haar aanhield werd ze op school geboeid en al afgezet. Alle leerlingen en leerkrachten zongen haar toe.

Nadat ze op beide locaties alle klassen vereerde met een bezoek was er een informele receptie waar vele belangstellen haar de hand kwamen schudden.

Tuinfeest

Afgelopen vrijdag nam het team afscheid met een tuinfeest bij juf Tineke thuis en werd ze op traditionele wijze toegezongen door het voltallige team in het bijzijn van haar familie. 'De Schuthoek is Tineke le Feber veel dank verschuldigd', vertelt Wout Eshuis.

Le Feber begon haar carrière op de Haagse Helen Parklust Daltonschool. Na haar verhuizing naar Hoogeveen kwam ze terecht op De Schuthoek als groepsleerkracht en later als intern begeleider. Vele kinderen en gezinnen herinneren haar met een warme belangstelling, oprechte interesse en ook gewoon voor een praatje of advies kon je bij haar terecht.