Alpha-cursus beleeft veertigste editie

Hoogeveen - De interkerkelijke Alpha-cursus Hoogeveen start op dinsdagavond 10 september voor maar liefst de veertigste keer. Meer dan 25 miljoen mensen wereldwijd hebben de cursus al gevolgd. In Nederland waren dat er ruim 280.000. In Hoogeveen ruim 770.

‘Alpha is een zoektocht naar de betekenis van het christelijk geloof. Een zoektocht waarbij veel mensen gaandeweg ontdekken wie God voor hen wil zijn. Met elkaar gezellig eten, maar ook praten en luisteren naar wat God ook in 2019 nog te zeggen heeft’, aldus Femmy Peursum van Alpha Hoogeveen.

Aan Alpha doen mensen mee met een diversiteit aan achtergronden en leeftijden. Sommigen hebben geen kerkelijke achtergrond. Anderen zijn al jaren niet meer in de kerk geweest of doen dat heel trouw. Veel christenen die meedoen, ervaren Alpha als een nieuwe stimulans voor hun geloof. ‘Alpha is laagdrempelig, leerzaam en ook gewoon leuk en gezellig. Iedereen is welkom.’ Wie deel wil nemen wordt gevraagd zich zo snel mogelijk aan te melden in verband met de organisatie. Voor meer informatie en opgave: Femmy Peursum, tel. 06-51600684 (appen kan ook) of via e-mail: alphahoogeveen2@gmail.com.