Hoogeveen heeft nieuw centrum Zwanger en Gezin

In Hoogeveen wordt vrijdagmiddag een nieuw centrum Zwanger en Gezin geopend. Volgens verloskundige Dana Eleveld wordt er zorg en hulp geboden rond zwangerschap, kind en gezin.

Eleveld heeft samen met Lianne Metselaar al geruime tijd verloskundigenpraktijk Petit. ,,We zochten naar een nieuwe praktijkruimte. De geschikte locatie was eigenlijk te groot voor ons. Daarom besloten we het te combineren met andere zorgverleners rond onze doelgroep."

In het centrum aan de Vos van Steenwijklaan 34 in Hoogeveen zitten verloskundigen, een logopedist, een lactatiekundige, een kinder- en jeugdcoach, een psycholoog, een vrouwenfysiotherapeut, een bewegingstherapeut, het kraamloket van de Kraamvogel en aanbieders van zwangerschapscursussen.

Dobberjacuzzi voor baby's

Eleveld vertelt dat er ook een spa is met de naam Baby en Mama geluk. ,,Daar wordt zwangerschapsmassage geven. En in een kleine jacuzzi kunnen bijvoorbeeld huilbaby's lekker dobberen om te ontspannen." Ook kunnen er in het centrum medische echo's (waaronder de 20 weken echo) en pretecho's worden gemaakt.

Samenwerking verloskunde in Hoogeveen nog steeds goed geregeld

De verloskundigen en de andere zorgverleners willen het centrum feestelijk openen. ,,Er is zoveel negativiteit geweest door de sluiting van de acute verloskunde in het ziekenhuis in Hoogeveen. Hiermee willen we laten zien dat de samenwerking in de verloskundige zorg nog steeds goed geregeld is." Zaterdag 13 juli is er van 10.00 tot 13.00 uur een open dag met activiteiten en workshops.