Mooi gebaar van ‘Jannes; De Weide is AED proof

Hoogeveen - Verschillende bewoners van de wijken De Weide en Erflanden hebben er samen met de Smederijen van Hoogeveen voor gezorgd dat wijken AED proof zijn. Op verschillende locaties in De Weide en in De Erflanden zijn buitenkasten geplaatst voor AED’s, die ervoor zorgen dat burgerhulpverleners in geval van een reanimatie eerste hulp kunnen verlenen.

Gisteren werd de laatste buitenkast geplaatst bij het NNCZ woonzorgcentrum Jannes van der Sleedenhuis De Vecht. Het woonzorgcentrum stelt hiermee het AED apparaat van de organisatie ook beschikbaar voor de buurt.

Cruciaal

Veel mensen worden getroffen door een hartstilstand. Snelle en doeltreffende hulp kan veel levens redden. De eerste minuten zijn cruciaal. Door zo snel mogelijk te reanimeren met inzet van burgerhulpverleners hebben de getroffen mensen een grotere kans om te overleven.

Door het plaatsen van meer AED’s in buitenkasten in de Weide en Erflanden is er binnen een straal van 750 meter nu een AED beschikbaar. Op deze manier kan er binnen 6 minuten hulp verleent worden door burgerhulpverleners, voordat de officiële hulpdiensten arriveren.

De Smederijen ondersteunt ook het opleiden van burgerhulpverleners. Zij kunnen via de Smederijen kosteloos een AED cursus volgen.

Voor meer informatie over de cursus kan contact op worden genomen via info@desmederijenvanhoogeveen.nl