Eerste ronde EK voor Children afgewerkt in Veeningen

Veeningen - Na de spetterende opening op zondag is dinsdagmiddag op het concoursterrein in Veeningen ‘afgetrapt’ met de allereerste kwalificatiewedstrijd op het EK voor Children. De jeugd in de leeftijd van veertien tot zestien jaar begon om half vier met de eerste ronde wat betreft het individuele klassement. Van de in totaal 120 ruiters bereikten 52 de finish zonder fouten.

De winst op deze eerste wedstrijddag ging naar de Zweedse amazone Ellen Johansson. Zij wist met Curra Clover Flight het parcours over hindernissen van 1.25 meter uiteindelijk af te leggen in de snelste tijd: 73.27 seconden. De Noorse Thea K Gulliksen werd tweede met Feloetsghe vd Rhamdiahoeve en de Oostenrijkse Lisa-Marie Arvai derde met Antonio di Monte.

Met nog vier rondes voor de boeg tijdens dit EK kan het nog alle kanten op, maar de 52 ‘foutloze’ ruiters hebben in ieder geval al een voorsprong op de overige concurrenten. Namens Nederland slaagden Emma Brocken uit Weert, Finn Boerekamp uit Someren Heide en Jorinde Dolfijn uit Buitenpost er dinsdag in om foutloos te blijven. Wesley de Boer uit Nieuwleusen maakte met Esprit de Pomme twee fouten. Donderdag komen de kinderen in deze jeugdcategorie weer in actie, maar dan tijdens de landenwedstrijd. Hierbij worden de teammedailles verdeeld.

Individuele finale

Deze kwalificatiewedstrijd was de eerste van drie tellende wedstrijden (waaronder twee teamrondes) , die uiteindelijk bepalen wie doorgaan naar de individuele finale, die zaterdag wordt verreden. De beste dertig van de totaalstand van de drie wedstrijden strijden daarin om de Europese titel.

Verder hebben de Juniors en Young Riders dinsdag de warming-upronde afgewerkt. Vandaag (woensdag) staat voor hen de eerste officiële springwedstrijd op het programma, maar daarover meer in de krant van vrijdag. Dat laatste geldt eveneens voor de landenwedstrijd van de Children.

Tijdens dit EK in Veeningen kan het terrein van CH de Wolden dagelijks gratis worden betreden. Voor meer informatie: www.europeanjumpingchampionship2019.com. Voor de uitslagen kan de volgende link worden gebruikt: https://results.scgvisual.com/2019/zuidwolde1.