Zo maak je drinkwater

Hoogeveen - Water zuiveren, hoe doe je dat? Ontdek het tijdens de WMD Waterdag op zaterdag 13 juli in Hoogeveen. Beleef, doe mee en ontdek alles over drinkwater. Met activiteiten voor jong en oud.

Normaal is het productiebedrijf niet toegankelijk voor bezoekers, dus dit is een unieke kans om een kijkje achter de schermen te nemen. Zo is te zien hoe water zuiveren werkt, wat er een WMD-bus zit en hoe lang de waterleiding bestaat. Het is mogelijk om een toer door de waterfabriek te maken. Een greep uit de activiteiten: check je watergebruik, repareer zelf een lekke waterleiding, experimenteer met waterproefjes, doe waterspelletjes en kijk in een echte waterwinput. Kinderen kunnen tevens een speurtocht doen.

H3-festival

WMD werkt samen met het H3-festival. Bezoekers kunnen zich met rondvaartboten, bussen of een treintje verplaatsen. Eindpunt is de WMD Waterdag. Er komt een aantal historische schepen naar het H3-festival. Een van die schepen ligt bij het terrein van WMD. Elk schip heeft een verhaal. Ook Rijksvaartuig 29. Kom aan boord en luister naar de oud-militairen.

In 1928 was de watertoren klaar en kregen de eerste gezinnen in Hoogeveen water uit de kraan. Ruim 90 jaar later is de reus van Hoogeveen nog steeds in gebruik bij het transport van drinkwater. In verband met de veiligheid is het niet mogelijk de toren te beklimmen.

Brand blussen

Ook de Hoogeveense brandweer is van de partij. Onder begeleiding mogen kinderen zelf een brandje blussen. Als ergens brand is, neemt de brandweer bluswater mee in een tankwagen. Daardoor wordt geen drinkwater meer gebruikt bij het blussen.

De WMD Waterdag is gratis te bezoeken van 10.00 tot 16.00 uur. Locatie: De Vos van Steenwijklaan 71 Hoogeveen

Kijk voor meer informatie op wmd.nl