‘Op weg naar een gezonde sportkantine’

Hoogeveen - Dat De Twee Gezusters in Het Activum niet stil heeft gestaan, is meerdere mensen opgevallen. Ook voor aankomend seizoen smeden eigenaars Corine en Rianne Bijl weer allerlei plannen rondom beweging.

Wat de komende periode op de agenda staat is ‘gezonde leefstijl’. De zussen leggen uit: ‘Waar gesport wordt, moet een gezonde keuze mogelijk zijn. Een gezonde keuze was al mogelijk in het huidige aanbod en steeds vaker werden verse producten aangeboden tijdens evenementen, maar om bezoekers structureel te verleiden tot betere keuzes, is een TeamFit-coach ingeschakeld.’ TeamFit is een initiatief van Jongeren op Gezond Gewicht en samen met de betreffende coach wordt gekeken of het certificaat ‘Gezonde sportkantine’, of liever gezegd ‘Gezond sportcafé’, behaald kan worden. Het sportcafé in Het Activum zal hiermee als eerste van Drenthe dit certificaat behalen.

Ontmoetingsplek

In oktober 2016 werd gestart met de exploitatie van sportcafé De Twee Gezusters aan de Sportveldenweg 2. De zussen Corine en Rianne konden aan de slag met het uitvoeren van hun plan. De visie die achter het plan schuilt, luidt: ‘Waar beweging is daar komen mensen!’ De thema’s waar de dames zich voor inzetten zijn: ontmoetingsplek voor iedereen, thuishonk voor verenigingen, plek voor onderwijs, (topsport)evenementen en gezonde leefstijl.

Meer beweging

Afgelopen jaren is al geïnvesteerd om in de rustige periode meer beweging te krijgen bij Het Activum. In de winterperiode is er volop bedrijvigheid door de wedstrijden en toernooien van de plaatselijke verenigingen. Vanaf maart tot aan september maakt het activiteitencentrum zijn naam niet waar en is er vooral weinig bedrijvigheid in de avonduren. Om wat meer reuring te krijgen, hebben de eigenaren activiteiten georganiseerd voor buurtbewoners, scholen, verenigingen en bedrijven. Zo hebben het afgelopen jaar veel scholen en bedrijven gewerkt aan teambuilding, is er in samenwerking met Thrianta een NK jeugdtoernooi geweest, zijn er buurtactiviteiten zoals (sport)quizen, sporttoernooien en spelletjesavonden georganiseerd en zijn er gitaarlessen verzorgd door de muziekschool. ‘Waar we trots op zijn, zijn de topsportwedstrijden van de NEVOBO, waarbij iedereen de Nederlandse dames en heren in actie konden zien.’

Nog meer laten bruisen

De twee zussen zijn erg blij met deze ontwikkelingen en zullen ook dit jaar komen met activiteiten om zo het activiteitencentrum Het Activum nog meer te laten bruisen.