Verdachte moord Hoogerbrugge volgende maand voor de rechter

Hoogeveen - De vrouw die wordt verdacht van de moord op Marcel Hoogerbrugge uit Hoogeveen verschijnt op 15 augustus voor het eerst in het openbaar voor de rechtbank in Assen. De 47-jarige Hala E. werkt volgens het Openbaar Ministerie nog steeds niet mee aan het politieonderzoek.

De geboren Soedanese is inmiddels twee maanden in Nederland. Begin mei werd ze vanuit haar huidige woonplaats Londen naar ons land gebracht, nadat ze eind april liet weten dat ze zich niet langer tegen uitlevering verzette. Dat had ze sinds haar arrestatie eind augustus vorig jaar tot dan toe wel gedaan.

Ouders vonden hun zoon

Het politieonderzoek naar de moord Hoogerbrugge in december 2017 werd gepleegd, is nog in volle gang. De 49-jarige oud-militair werd door zijn ouders met een ingeslagen schedel op bed gevonden. Ze waren bezorgd naar zijn huis aan de Dr. Anton Philipsstraat gegaan, omdat ze al een paar dagen geen contact kregen met hun zoon.

De politie onderzoekt onder meer het scenario dat Hoogerbrugge is gedrogeerd. omdat in zijn stoffelijk overschot lichaamsvreemde stoffen zijn gevonden. Het Nederlands Forensisch Instituut houdt zich daarmee bezig. Het OM wil daar voorlopig niks over kwijt.

Marcel en Hala hadden contact

Inmiddels is duidelijk dat hij en Hala E. elkaar kennen uit Hoogeveen. Ook na haar emigratie naar Groot-Brittannië bezocht de vrouw Hoogerbrugge nog gereld. Haar advocaat Ronald Knegt wil tot eerste zitting half augustus niks zeggen. 'Dat is niet in het belang van mijn cliënte', reageert hij. 'Op de zitting wordt meer duidelijk over hoe de verdediging deze zaak ziet.'

Op 15 augustus wordt de moordzaak nog niet inhoudelijk behandeld. Wanneer dat wel gebeurt, is nog niet bekend. Het gaat volgende maand om een pro-formazitting, een korte zitting waarbij de stand van het onderzoek wordt besproken en de rechtbank bepaalt of Hala E. langer vast moeten blijven zitten. (ADP)